A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734867204.4643.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Canicula creste tensiunea arteriala. Lista plantelor care regleaza valorile tensionale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
13-06-2012, ora 05:19

Canicula creste tensiunea arteriala. Lista plantelor care regleaza valorile tensionale

Articol de Madalina Irimia

Medicii cardiologi spun ca unele persoane sufera in mod constant de dereglari ale tensiunii arteriale, in timp ce altele se confrunta ocazional cu aceasta probema. Potrivit expertilor, indiferent de situatie, vara este anotimpul in care tensiunea arteriala crescuta este mai des intalnita decat in restul anului, deoarece temperaturile ridicate constituie unul dintre factorii declansatori ai maririi valorilor tensionale.

In plus, zilele caniculare pot crea serioase probleme de sanatate cardiacilor, care, daca nu iau masurile necesare, risca sa isi puna viata in pericol. Organismul uman este creat pentru a-si mentine o temperatura constanta de 37 de grade, indiferent de temperatura din aer, indica medici. De aceea, in zilele fierbinti de vara creste riscul declansarii accidentelor vasculare cerebrale si al agravarii insuficientei cardiace.

Un european din doi sufera de hipertensiune

Societatea Europeana de Hipertensiune si-a manifestat ingrijorarea cu privire la faptul ca hipertensiunea arteriala face tot mai multe victime. Datele Societatii Romane de cardiologie arata ca la noi in tara bolile cardiovasculare nu numai ca se mentin de multi ani ca principala cauza de mortalitate dar, in ultima perioada, s-a inregistrat si o crestere a incidentei acestora. Astfel, la nivelul tarii noastre 40% dintre conationali sufera de o afectiune cardiovasculara.

Potrivit medicilor, principala cauza a cresterii numarului bolilor cardiovasculare in Romania o reprezinta modificarea stilului de viata din ultima perioada, cresterea consumului de alimente cu incarcatura calorica mare, ceea ce favorizeaza inmultirea cazurilor de obezitate si tulburari metabolice. In acelasi timp, incidenta mare a fumatului, sedentarismul si sporirea stresului cotidian sunt factori care isi pun amprenta asupra sanatatii inimii, mai puncteaza medicii.

Plante medicinale nu lezeaza leza celula hepatica

Nivelul optim al colesterolului LDL se situeaza sub valoarea de 130 mg/dL. Cresterea valorilor colesterolului reprezinta un factor de risc crescut in predispozitia la bolile cardio-vasculare.Tratamentul hipercolesterolemiilor cu plante medicinale aduce numeroase beneficii, favorizeaza metabolizarea colesterolului la nivel hepatic, scade absorbtia grasimilor la nivel intestinal, dizolva depozitele de colesterol si lipide, fara a leza celula hepatica asa cum se intampla in cazul tratamentului clasic”, a precizat dr. Carmen Nonn.

Expertii in medicina naturista au realizat o lista a plantelor care regleaza valorile tensionale, pe care o puteti regasi mai jos.

- Rozmarin, in caz de hipotensiune. In general, lichidele cresc volumul sangvin si previn deshidratarea, care duce la hipotensiune. Prin urmare, orice tip de ceai obtinut din plante, baut in cantitati suficiente, trateaza hipotensiunea. Dar exista si plante care au o actiune tintita in acest sens, precum rozmarinul. Extractul din mladite de rozmarin, consumat de trei ori pe zi, timp de cel putin o luna, normalizeaza valorile tensiunii arteriale, mai ales cand este vorba despre hipotensiune cu tendinta spre lesin. Se evita consumul seara, fiindca pot determina insomnii.

-Ciubotica-cucului, tonic cardiac. Primulla officinalis, cunoscuta popular drept ciubotica-cucului, este un tonic cardiac ce regleaza circulatia la nivelul inimii si al creierului. Planta este benefica atat in tratarea hipotensiunii, cat si in tratarea hipertensiunii arteriale. Ceaiul din flori de ciubotica-cucului se prepara dintr-o lingurita de flori maruntite si oparite la 250 ml de apa clocotita. Se beau cate 2-3 cani pe zi.

- Catina se poate folosi zilnic inainte de masa. Aproape toate componentele catinei pot fi folosite in scop terapeutic. Frunzele, fructele, chiar si scoarta sunt bogate in vitamine si in minerale care tonifica organismul. Dar cel mai eficient preparat obtinut din catina este uleiul, fiind recomandat in mod special celor care sufera de hipertensiune arteriala si de angina pectorala dureroasa. Uleiul de catina se obtine prin presarea la rece a fructelor, iar sucul obtinut se depoziteaza intr-un loc racoros, pentru o perioada de cateva zile. Se poate folosi zilnic, inainte de masa sau cu putin timp inainte de a lua tratamentul alopat.

Foto: slabesteusor.info

- Frunzele de maslin, eficiente in hipertensiune. Frunzele de maslin contin substante antioxidante puternice ­care actioneaza in organism prin reducerea tensiunii arteriale, scaderea nivelului trigiliceridelor si prin reducerea riscului de infarct si de atac cerebral. Efectul benefic pe care il au aceste frunze in cazul hipertensivilor i-a determinat pe cercetatori sa incerce realizarea unui medicament de sinteza pe baza de frunze de maslin pentru tratarea hipertensiunii. O infuzie de plante medicinale destinata normalizarii tensiunii se poate obtine din 25 g de frunze de maslin, 50 g de frunze de paducel si 25 g de matase de porumb. Se pun doua lingurite de amestec la o ceasca de apa si se pot bea mai multe cesti pe zi.

- Usturoiul reface fluxul sangvin. Tinctura de usturoi scade tensiunea si nivelul colesterolului. Remediul se obtine din 40 de catei de usturoi taiati in bucatele, care se introduc intr-o sticla. Se acopera cu alcool pur si se lasa la macerat timp de 15 zile. Ulterior, se filtreaza lichidul. Doza recomandata pentru normalizarea tensiunii este de 15-20 de picaturi pe zi, diluate in jumatate de pahar de apa. Se bea inainte de mese.

Sursa: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii