ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-10-2012, ora 10:45

Candidatii PSD Iasi, validati in sedinta Comitetului Executiv National

Articol de Alexandra Stefanescu

Candidaturile propuse de PSD Iasi au fost validate in forul decizional superior, Comitetul Executiv National al PSD. Cei 9 candidati se vor regasi pe listele electorale ale Uniunii Social-Liberale Iasi, alaturi de cei 8 candidati propusi de PNL. O decizie de ultim moment pe lista de candidati a PSD Iasi o reprezinta candidatura lui Gheorghe Emacu, presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, din cadrul Ministerului Justitiei.

Candidatii PSD Iasi la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 sunt:

1. colegiul 3: Constantin Adascalitei (Camera Deputatilor)

2. colegiul 4: Vasile Mocanu (Camera Deputatilor)

3. colegiul 5: Neculai Ratoi (Camera Deputatilor)

4. colegiul 6: Anghel Stanciu (Camera Deputatilor)

5. colegiul 8: Gheorghe Emacu (Camera Deputatilor)

6. colegiul 9: Cristina Nichita (Camera Deputatilor)

7. colegiul 10: Sorin Iacoban (Camera Deputatilor)

8. colegiul 5+6: Florin Constantinescu (Senat)

9. colegiul 4+7: Sorin Lazar (Senat)

De astazi, candidatii USL Iasi se aliniaza la pozitia de start, pentru o campanie electorala care va arata romanilor si iesenilor diferenta de substanta si calitate fata de fostii parlamentari de Iasi – cei ai PDL. Incepand din acest moment, nu mai exista candidati PSD, PNL, UNPR sau PC, ci doar echipa USL. La Iasi, echipa USL este unita, puternica si pregatita sa castige alegerile. Iasul are ocazia unica de a avea, alaturi de primarul municipiului Iasi si presedintele Consiliului Judetean Iasi, un corp parlamentar USL puternic. Impreuna cu Guvernul Romaniei, condus de Victor Ponta, echipa USL va oferi Iasului sansa dezvoltarii consistente, pe termen mediu si lung”, a declarat Gheorghe Nichita, vicepresedinte al Partidului Social Democrat si presedintele PSD Iasi.

De asemenea, presedintele PSD Iasi a multumit prof. univ. dr. Norina Forna, propusa initial drept candidat la Camera Deputatilor, pentru implicarea domniei sale in echipa USL.

Doamna Norina Forna ramane in echipa USL si ii multumim pentru aceasta. Proiectele europene de amploare in care este implicata, in calitate de profesor, dar si ca expert, au dus la aparitia unei prezumtive stari de incompatibilitate cu noua calitate de parlamentar. De aceea, pentru a nu supune intreg partidul unei rastalmaciri a legii, in spiritul ANI, cum am fost obisnuiti, din pacate, in ultima vreme, doamna Forna a ales sa ramana alaturi de USL, ca sustinator si nu ca un candidat”, a explicat Gheorghe Nichita.

Foto: baricada.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii