A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719989611.0399.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Camelia Bogdanici il critica pe ministrul Nicolaescu din cauza modificarilor din domeniul sanitar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-01-2013, ora 12:51

Camelia Bogdanici il critica pe ministrul Nicolaescu din cauza modificarilor din domeniul sanitar

Articol de Diana Dumitriu

Deputatul PDL Camelia Bogdanici il critica pe Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu ca a anuntat sistarea tututor finantarilor pentru unitatile spitalicesti private din Romania dupa ce intr-o declaratie anterioara acesta spunea ca doreste desfiintarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In opinia parlamentarului PDL, sistarea finantarii catre sistemul medical privat poate fi privit ca un prim pas in atingerea acestui tel personal. Bogdanici nu crede ca Ministrul Nicolaescu a luat in calcul toate repercusiunile pe care o astfel de masura o poate avea asupra romanilor.

Medic de profesie, deputata PDL Camelia Bogdanici atrage atentia ca sistemul de sanatate publica este definit ca fiind reprezentat de ansamblul tuturor structurilor medicale, organizatiilor publice si private, institutiilor si resurselor destinate sa previna imbolnavirile, sa mentina, sa imbunatateasca si sa redea sanatatea populatiei.

"Trebuie sa intelegem de aici ca Statul nu mai este dispus sa cheltuie niciun ban cu sanatatea oamenilor decat daca tot Statul incaseaza? Urmeaza cumva desfiintarea cabinetele medicale private? A laboratoarelor de analize? Si toate acestea in conditiile in care nu exista un sistem privat de asigurari de sanatate. Se teme oare domnul Ministru ca romanii ar putea face o comparatie intre un sistem privat sustinut de competitie si piata si unul de tip monopol?", spune Camelia Bogdanici.

Ea atrage atentia ca este de notorietate faptul ca spitalele romanesti sunt supra aglomerate, personalul medical insuficient iar aparatele nu sunt nici pe departe la nivelul secolului XXI.

Totodata democrat liberala critica si interferenta in actul medical a celor care doresc sa viziteze persoana internata. De aceea ea cere Ministrului Sanatatii ca programul de vizita al pacientilor sa fie intre orele 15:00-20:00, cu un minim prevazut de ore, dar conform programului stabilit de conducerile spitalelor la recomadarea sefilor de clinica, pentru a nu avea un impact negativ asupra activitatii medicale si didactice din spitalele universitare.

"Cred din toata inima ca familia este cel mai important sprijin pe care o persoana internata intr-un spital il poate avea. Conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr 1284 din decembrie 2012, intervalul orar 15:00 - 20:00 este in principiu scos din programul medical, lucru care nu poate avea nici un rezultat pozitiv. Aduc aminte faptul ca pacientul este cel care doreste internarea (sau familia acestuia), tocmai pentru ca acesta sa beneficieze de serviciile medicale specifice. Cred ca nu trebuie sa facem greseala de a emite legi in graba, doar ca sa aratam ca se schimba ceva odata cu noul Guvern si Parlament. Cu totii dorim imbunatatirea sistemului medical si mai ales imbunatatirea conditiilor din spitale. Insa inainte de a incerca sa amelioram ceva, trebuie sa analizam daca nu cumva stricam de dragul schimbarii", mai spune Bogdanici.

Foto: facebook.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii