ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-10-2014, ora 09:45

Calea Sfintilor, procesiunea ce marcheaza debutul Hramului Sf. Parascheva

Articol de Cristian Amariei
Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva debuteaza si in acest an cu o procesiune emotionanta. Racla cu moastele sfinte va parcurge strazile centrale ale Iasului, insotita de mii de credinciosi vineri seara, de la ora 19. Procesiunea va dura aproximativ o ora si jumatate, la final, moastele fiind asezate pentru inchinare in fata Catedralei Mitropolitane.

Iesirea cu sfintele moaste ale Cuv. Parascheva se va face prin poarta de langa Casa Nicodim. Se va merge pe strada I.C. Bratianu pana la intersectia cu strada Cuza Voda, pe langa Teatrul National si statuia lui Miron Costin. Pelerinajul va continua pe strada Cuza-Voda pana la intersectia cu strada Armeana, pe care se va cobori spre biserica Sf. Sava unde se va face prima oprire pentru o scurta slujba religioasa.

In continuare se va merge pe strada Costache Negri pana in dreptul Manastirii Sf. Trei Ierarhi unde va avea loc urmatoarea oprire. Se va rosti si aici o ectenie intreit scurta si se va continua pelerinajul spre Catedrala Mitropolitana pe pietonalul stefan cel Mare si Sfant. Intrarea in curtea Catedralei Mitropolitane se va face prin poarta principala, se va trece prin fata Catedralei Mitropolitane si apoi sfintele moaste vor fi reasezate pe baldachin in fata Caminului preotesc „Sf. M. Mc. Gheorghe”. Procesiunea va fi urmata de slujba de priveghere – Vecernia, Litia si Utrenia, ce va avea loc in Catedrala Mitropolitana.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii