ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-07-2015, ora 09:55

Calatorie in Univers de pe scena Ateneului Tatarasi

Articol de Cristian Amariei
Timp de sase zile, scena Ateneului Tatarasi se va transforma in Planetariu, iar copiii si parintii pot face o calatorie speciala in Univers.

In perioada 28 iulie – 2 august, intreg Universul va fi talmacit pe intelesul copiilor in Planetariul Mobil care urmeaza sa fie instalat pe scena Ateneului Tatarasi. Evenimentul este prezentat de Asociatia Astronomica Pluto, un ONG care are ca tinta sadirea in sufletul copiilor, de la varste foarte mici, dragostea pentru „ceru-nstelat”. in timpul spectacolului se va proiecta harta stelara a cerului de vara dupa care se va porni intr-o calatorie in Univers, explorand toate planetele din Sistemul Solar, dar si roiuri de stele si nebuloase.

Prioritate vor avea si constelatiile prezentate in viziunea strabunilor, insotite de legende si mituri din vechime. Tehnic, se va instala o cupola de 8 m diametru cu o capacitate/spectacol de maxim 70 de persoane, dispunand de un sistem de proiectie ce beneficiaza de tehnologie digitala. Durata unui spectacol este de 45 de minute, prezentari fiind programate pe parcursul intregii zile. Primul spectacol al planetelor incepe la ora 10.00, iar ultimul la ora 19.00. Costul unui bilet este de 10 lei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii