A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834624.0145.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

CONCLUZII SOCANTE: Adolescentul si-a ucis prietena in Copou cu o singura miscare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-05-2015, ora 10:15

CONCLUZII SOCANTE: Adolescentul si-a ucis prietena in Copou cu o singura miscare

Articol de Cristian Amariei
Eduard Perju este acuzat de procurorii ieseni de omor calificat. Anchetatorii sustin, invocand declaratia adolescentului, ca acesta si-a premeditat fapta.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au finalizat ieri an­cheta din cazul crimei din Parcul Copou din Iasi. Adolescentul Eduard Perju, in varsta de 16 ani, a fost pus oficial sub acuzare pentru omor ca­lificat, retinandu-se si circumstanta agravanta a premeditarii.

Potrivit rechizitoriului, in vara anului 2013, Eduard Perju a inceput o relatie de prietenie cu Diana Gugulica (16 ani). Anchetatorii mentioneaza ca pe durata relatiei dintre cei doi au existat mai multe perioade in care liceenii au fost despartiti, ultima data acest lucru intamplandu-se in luna decembrie a anului 2014.

Pe 27 februarie, Eduard si Diana au avut o discutie tensionata pe Fa­ce­book, baiatul reprosandu-i iubitei sale ca l-ar fi inselat. Tot atunci, cei doi au stabilit sa se intalneasca a doua zi, in jurul orei 14.30, in Parcul Copou din Iasi.

„Potrivit propriilor declaratii, inculpatul a luat hota­rarea de a ucide victima, sens in ca­re in dimineata zilei de 28.02.2015 a cautat in autoturismul tatalui sau un obiect apt sa conduca la rezulta­tul dorit. A gasit un colier din plastic dur folosit in mod obisnuit la fixarea capacelor auto, iar la ora 13,30, avand asupra sa acest obiect, s-a indreptat spre Parcul Copou", au precizat procurorii Parchetului de pe langa Tribunal.

Potrivit acestora, cei doi nu au putut ajunge la locul intalnirii in timp util si si-au trimis mai multe mesaje, care l-ar fi „tensionat“ pe Eduard Perju. Eduard si Diana s-au intalnit la ora 15.05, in fata parcului, unde au inceput sa se certe, si s-au indreptat in zona din spate. S-au oprit intr-un loc retras si necirculat, unde se afla o banca.

Minora s-a asezat pe spa­ta­rul bancii si au continuat discutia. La un moment dat, inculpatul a sustinut ca avea un cadou sa-i ofere, cerandu-i victimei sa inchida ochii si sa-si ridice parul. Minora s-a conformat, imprejurare in care, cu o singura miscare, inculpatul i-a infasurat colierul in jurul gatului si l-a strans. Simtind ca se sufoca, minora a incercat sa se elibereze si sa se agate cu mana stanga de capul inculpatului, reusind insa sa-i produca trei excoriatii faciale“, au mai precizat anchetatorii.

Acestia au mai notat ca Eduard a impins-o pe victima si a fugit. O persoana care se deplasa prin parc a zarit-o pe Diana Gugulica si a sunat la 112. Echipajul medical ajuns la fata locului nu a mai putut face insa nimic pentru a o salva pe fata.

Potrivit incadrarii juridice a faptei lui Eduard Perju, acesta ar fi putut fi condamnat la inchisoare pe viata daca nu ar fi fost minor. Avand in vedere insa varsta sa, pedeapsa maxima pe care acesta o poate primi este de 15 ani de detentie intr-un centru de reeducare pentru minori.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: iasi, crima, copou
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii