ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-02-2012, ora 15:16

CET 1 va fi pornit. Municipalitatea a cerut cresterea cotei de gaze

Articol de Alexandra Stefanescu

Avand in vedere temperaturile scazute inregistrate in aceste zile, municipalitatea ieseana, impreuna cu partenerii Dalkia Romania, au decis punerea in functiune a CET 1. Aceasta decizie vine si ca urmare a unei avarii aparute la cazanul II de la CET Holboca.

Pentru a nu pune in pericol functionarea instalatiilor de la termocentrala de la Holboca, respectiv furnizarea de energie termica (apa calda si caldura) pentru ieseni, s-a decis oprirea cazanului II si inceperea in regim de urgenta a reparatiilor chiar din aceasta dimineata. Conform tehnicienilor care lucreaza in acest moment, se estimeaza ca lucrarile de reparatii vor dura maxim 48 de ore.

In acest timp, municipalitatea ieseana, impreuna cu partenerii de la Dalkia si Institutia Prefectului Iasi, au lansat demersuri pe langa Ministerul Administratiei si Internelor, E.On Gaz si Transgaz pentru cresterea cotei de gaze naturale pentru CET 1, aferente municipiului Iasi. Din primele discutii, cererea municipalitatii a fost aprobata, urmand ca cota de gaze naturale sa creasca la circa 12.000 de metri cubi.

Potrivit reprezentantilor Primariei, aceste masuri nu vor pune in pericol continuitatea furnizarii de apa calda si caldura in municipiul Iasi. Mai mult decat atat, nici facturile iesenilor racordati la sistemul centralizat aferente acestei perioade nu vor creste, costul suplimentar fiind suportat de municipalitate.

Prefectul Dragomir Tomaseschi a covocat pentru astazi, sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in scopul efectuarii demersurilor pentru alocarea suplimentara de gaz metan pentru centrala CET II Holboca, in conditiile in care in cursul zilei de astazi un cazan al centralei iesene a suferit o avarie.

Aceasta masura de suplimentare a cantitatii de gaz metan la cel putin 8.000 mc este necesara in vederea asigurarii, pe perioada iernii, a energiei termice catre populatia Iasului.

De asemenea , prefectul Dragomir Tomaseschi va face demersurile necesare catre Ministerul Administratiei si Internelor in vederea accesarii cantitatiilor de pacura aflate in rezervele Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

     
Tag-uri: CET, Iasi, Holboca
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii