ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-11-2013, ora 13:07

„Buna ziua, vecine!”, cel mai nou proiect al Termo-Service

Articol de Cristian Amariei

„Buna ziua, vecine!”, cel mai nou proiect al Termo-Service, cea mai mare societate de administrare a imobilelor, are in plan realizarea a doua importante proiecte pentru comunitate. Societatea doreste sa se implice in activitatea de sustinere a persoanelor singure, a batranilor fara apartinator, astfel incat acestea sa nu mai simta atat de tare greutatea singuratatii si, atunci cand este cazul, sa fie vizitate de inspectorii sociali. Acest proiect amplu al societatii de administrare imobile va purta denumirea „Buna ziua, vecine!” si va cuprinde mai multe etape, scrie curierul-iasi.ro

Pentru inceput se va intocmi o situatie a persoanelor singure care sa contina si date despre cunoscutii care le pot fi de ajutor, atunci cand acesta este necesar. „Persoanele singure, lipsite de ajutor, au intrat in atentia administratorilor de asociatii. Multi batrani au fost descoperiti in locuinte la cateva zile de la deces. Incercam sa alcatuim o baza de date cu persoanele aflate in situatii de risc si, apoi, un sistem de comunicare periodica pentru a-i ajuta la nevoie”, a declarat Tudor Tudose, directorul Termo-Service.

Dupa finalizarea primei etape se va intocmi un plan de masuri detaliat, ce va cuprinde o serie de activitati, cu scopul de a crea confort si siguranta persoanelor singure. Una din aceste activitati va consta in contactarea periodica a persoanelor vizate de reprezentantii Termo-Service din zona, pentru a se asigura ca acestea nu intampina probleme si ca au un trai decent. De asemenea se va pastra legatura cu persoanele de contact, persoane ce le pot sustine atunci cand au nevoie.

In alta ordine de idei, Termo-Service, societatea care administreaza aproximativ 20.000 de apartamente, doreste sa infiinteze, impreuna cu alte firme de profil, o asociatie profesionala. „Rolul acesteia este de a face propuneri astfel incat legislatia sa vina in sprijinul asociatiilor de proprietari. Dorim, de exemplu, proceduri mai putin stufoase in cazul recuperarii creantelor astfel incat locatarii sa nu mai sufere din cauza rau-platnicilor. In plus, ne dorim sa fim partener de dialog serios pentru autoritatea locala”, a precizat Tudor Tudose. Printre beneficiile oferite de aceasta asociatie se se pot enumera sustinerea si demararea de acte normative ce vin in sprijinul asociatiilor de proprietari, cresterea calitatii actului de administrare a imobilelor, profesionalizarea serviciilor de administrare si crearea unui pachet minim de activitati care sa asigure confortul locatarilor condominiului.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii