A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664857.1141.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Blocuri reabilitate cu fonduri europene, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-06-2015, ora 11:46

Blocuri reabilitate cu fonduri europene, la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Proiectul de reabilitare termica a blocurilor cu ajutorul fondurilor europene a demarat cu lucrari la finalul lunii trecute. Schelele constructorilor au inceput sa fie montate pe cele trei blocuri din Piata Unirii care au accesat programul de finantare. Sunt, astfel, pregatite pentru lucrarile de anvelopare a exteriorului cladirilor.

In cadrul proiectului este inclus si blocul I6 din strada Vasile Alecsandri nr. 15. Cele mai avansate operatiuni sunt la blocul din Piata Unirii nr. 11 a carui fatada laterala este acoperita complet de schele si de plase de protectie. Muncitorii vor incepe aici lucrarile de decapare a tencuielilor vechi si, mai apoi, de instalare a sistemului de prindere a materialului izolator. La celelalte doua blocuri, de la nr. 7 si nr. 9, montarea schelelor este la nivelul parterului ocupat de spatii comerciale. in ceea ce priveste blocul I6, in aceasta saptamana va incepe si aici instalarea schelelor pentru lucrarile la fatadele exterioare. Odata cu avansarea lucrarilor, constructorii trebuie sa beneficieze de colaborarea proprietarilor pentru schimbarea tamplariei si accesul la terasa blocului.

Investitiile presupun, conform proiectului tehnic, anveloparea fatadelor cu material izolator, schimbarea tamplariei exterioare cu ferestre PVC cu geam termopan, refacerea terasei superioare a imobilului si modernizarea instalatiilor de termoficare la nivelul subsolului, acolo unde este cazul. Finantarea lucrarilor se face prin intermediul unui proiect european accesat de municipalitate si in care s-au putut inscrie asociatiile de proprietari. Prin program, costurile sunt distribuite intre Primarie, asociatii si bugetul de stat prin fonduri europene. Primii doi parteneri suporta cate 20% din valoare, finantarea nerambursabila acoperind 60%.

Contractele de lucrari semnate de municipalitate prevad costuri de 690.000 lei pentru blocul Piata Unirii nr. 7, 680.000 lei pentru nr. 9 si 673.000 lei pentru imobilul de la nr. 11. La acestea se adauga si blocul I6 din strada Vasile Alecsandri pentru a carei reabilitare sunt prevazuti 361.000 lei. Valoarea totala a lucrarilor de reabilitare pentru cele patru blocuri incluse in proiect este de 2,4 milioane lei. Toate aceste investitii trebuie finalizate in luna octombrie a acestui an.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii