A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675194.9046.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Blocuri din Iasi fara lift de 26 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-05-2016, ora 09:15

Blocuri din Iasi fara lift de 26 de ani

Articol de Cristian Amariei
De 26 de ani, 30 de blocuri turn din Iasi nu au lift. Oamenii se plang ca trebuie sa urce cate 8 sau 10 etaje, pentru ca nu au bani sa instaleze un ascensor. Presedintii de asociatii dau vina pe autoritatile locale care nu le acorda sprijin, iar edilii sustin ca singura solutie ar fi fondurile europene.

Proprietarii apartamentelor de la ultimele etaje ale blocurilor turn au ajuns la disperare. Unii dintre ei au de urcat cate 100 de trepte de fiecare data cand ajung acasa.

In ciuda chinului, oamenii nu au solutii pentru instalarea unui ascensor. Nu au resurse pentru a acoperi costurile de 20.000 de euro.

Ne ajunge cam 1.800 de lei de apartament. Am o pensie de 800 de lei si un copil in intretinere,” spune o locatara.

Fiind de multe ori multe apartamente inchiriate e greu cu proprietarii, nestand aici nu te intereseaza,” adauga alta.

Sunt 30 de blocuri turn fara lift, si intr-un singur caz a fost gasita o solutie, deocamdata. O parte dintre locatari au pus mana de la mana si a cumparat un ascensor de care se pot folosi doar cei care au platit.

Presedintii celorlalte asociatii de proprietari spun ca au incercat sa obtina fonduri de la primarie, insa de trei decenii nu a primit decat promisiuni.

„Am fost in audienta la primar, la viceprimar, la toti de la Revolutie incoace. si m-am lovit ca nuca de perete cand nimeni nu m-a putut ajuta,” spune Mihai Andries, presedintele Asociatiei de Locatari Oancea.

Singura solutie comuna ar fi accesarea unor fonduri europene.

Uniunea Europeana poate aproba alocarea de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea lifturilor din interiorul blocurilor. Totul depinde insa de asociatia de proprietari care la randul ei trebuie sa contribuie cu o suma de bani,” explica Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.

In cazul accesarii unor fonduri europene, 60% din fonduri ar fi nerambursabile. Primaria ar trebui sa contribuie cu 20%, la fel ca asociatiile de proprietari.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: blocuri, iasi, lift
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii