A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834635.0431.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bilant ITPF Iasi 2014: Aproximativ 2 milioane de pachete de tigari confiscate. Valoarea lor depaseste 11 milioane de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-01-2015, ora 11:32

Bilant ITPF Iasi 2014: Aproximativ 2 milioane de pachete de tigari confiscate. Valoarea lor depaseste 11 milioane de lei

Articol de Cristian Amariei
Pentru politistii de frontiera ieseni, anul 2014 a reprezentat o perioada de consolidare a structurilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, depunandu-se eforturi deosebite pentru indeplinirea atributiilor la toate nivelurile si realizarea standardelor de calitate in domeniile ce revin politiei de frontiera: controlul frontierelor si cooperarea politieneasca, combaterea infractionalitatii transfrontaliere, evaziunii fiscale, asigurarea ordinii si linistii publice in zona de frontiera si nu in ultimul rand combaterea faptelor de coruptie din randul personalului propriu.

TRAFIC INREGISTRAT

Traficul inregistrat in punctele de trecere a frontierei a inregistrat cresteri fata de anul trecut, concretizandu-se in 4.656.742 treceri persoane si 1.457.219 mijloace de transport.

FAPTE ILEGALE

In anul 2014 la nivelul I.T.P.F. Iasi au fost inregistrate 1.170 evenimente de frontiera, constatandu-se 1.813 infractiuni, in care au fost implicate 1.574 persoane.

In anul 2014, au fost aplicate 2.688 sanctiuni contraventionale, valoarea constatarilor fiind de 979.280 lei.

COMBATEREA MIGRATIEI ILEGALE

Pe linia migratiei ilegale au fost inregistrate 68 de evenimente, in care au fost implicate 99 persoane. Din analiza situatiei operative putem afirma faptul ca aceste evenimente au fost inregistrate preponderent in partea de nord a zonei de competenta a I.T.P.F. Iasi, respectiv judetul Botosani.

PREVENIREA SI COMBATEREA CONTRABANDEI SI A INFRACTIUNILOR CONEXE

In ceea ce priveste prevenirea si combaterea contrabandei si a infractiunilor conexe, la nivelul I.T.P.F. Iasi au fost constatate 309 de infractiuni, in care au fost implicate 480 persoane. Fenomenul se inregistraza cu preponderenta in zona judetului Iasi. Urmare a masurilor intreprinse au fost confiscate urmatoarele bunuri: 1.951.950 pachete tigari in valoare de 11.532.606 lei, 2.685 litri alcool in valoare de 39.302 lei, 127 de autovehicule folosite in traficul de produse accizabile, ce aveau locasuri special amenajate in acest sens, in valoare de 3.104.101 lei

COMBATEREA TRAFICULUI INTERNATIONAL CU AUTOTURISME FURATE

Pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate, la nivelul I.T.P.F. Iasi, in urma activitatilor specifice desfasurate, au fost constatate 63 de infractiuni, in care au fost implicate 60 de persoane). Urmare a masurilor intreprinse au fost descoperit 73 de autovehicule care figurau ca fiind declarate furate.

In functie de locul descoperirii si tara de origine se constata ca in 44 de cazuri autovehicule au fost descoperite in punctele de trecere a frontierei, iar ca tara de provenienta pe primul loc se situeaza Italia, urmata de Spania.

Ca „modus operandi”, traficantii au folosit documente false sau falsificate, au modificat seriile de sasiu ca acestea sa corespunda cu documentele unor autovehicule inmatriculate legal sau s-a incercat scoaterea din tara folosind documentele originale pentru autovehicule aflate in leasing.

NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI MUNITIILOR

Au fost constatate 28 infractiuni, ocazie cu care au fost confiscate 13 arme si 3.994 unitati munitie.

PREVENIREA SI COMBATEREA CORUPTIEI

Pe linia prevenirii si combaterii coruptiei, in perioada de referinta, la nivelul institutiei au fost inregistrate 282 cazuri de desistare, in care politistilor de frontiera au semnalat ca li s-au oferit diferite sume de bani, in unele cazuri persoanele urmarind ca lucratorii nostri sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu in momentul in care au constatat anumite fapte ilegale. Ca urmare a sesizarilor facute de catre politistii de frontiera, lucratori D.G.A., institutie desemnata sa efectueze cercetari pe aceasta linie, au fost intocmite 13 dosare penale.

FALS SI UZ DE FALS

Pe linia infractiunilor de fals si uz de fals au fost constate a 395 infractiuni savarsite de participantii la trafic care au prezentat la control fie pentru ei, fie pentru mijloacele de transport cu care se deplasau, documente care nu indeplineau conditiile de forma si de fond ale celor autentice necesare trecerii frontierei.

PREVENIREA SI COMBATEREA BRACONAJULUI

Pe timpul actiunilor specifice desfasurate de politistii de frontiera pe linia prevenirii si combaterii braconajului, au fost constatate, in cursul anului 2014, 254 infractiuni, au fost retinute in vederea confiscarii 1.127 kg peste in valoare de 8.789 lei, 266 plase de pescuit in valoare de 49.650 lei, 26 barci in valoare de 38.750 lei.

Foto: politiadefrontiera.ro
     
Tag-uri: iasi, itpf, bilant, 2014
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii