ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-11-2013, ora 17:02

Bilant IPJ Iasi: A scazut numarul infractiunilor

Articol de Madalina Irimia

In primele 10 luni ale anului 2013, trendul infractiunilor sesizate de cetateni inregistreaza un aspect pozitiv, fiind descrescator. Astfel, scad infractiunile sesizate cu 464 (- 5,98%). De asemenea, scad cu 6 procente infractiunile judiciare.

Creste numarul infractiunilor flagrante sesizate cu 23,75 %, ca urmare a intensificarii actiunilor pe raza intregului judet.

Scad infractiunile de mare violenta (scad cu 11 procente infractiunile de omor si cu 89 % infractiunile de lovituri cauzatoare de moarte) , iar infractiunile de medie violenta cu 19% (-602).

Privitor la infractiunile de medie violenta , scad cu 34 procente vatamarile corporale si cu 19 procente infractiunile de lovire sau alte violente.

S-a inregistrat o scadere a numarului de furturi din societati comerciale prin efractie cu 24% si a celor de animale cu 19%.

Scade numarul de furturi din locuinta cu 11% si a celor din auto cu 16%.

In primele 10 luni ale anului 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a constatat o scadere a talhariilor stradale cu 11%, fiind depistati si adusi la cercetari, in aceasta perioada 151 de suspecti.

Furturile stradale au inregistrat o scadere de 20%, iar trendul acestora in ultimele luni analizate este descrescator.

Numarul de dosare penale cu autori necunoscuti solutionate prin identificarea autorilor a crescut cu 15 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Siguranta in scoli si in proximitatea acestora, reprezinta o prioritate pentru politia ieseana, astfel ca in primele 10 luni ale anului 2013 s-a inregistrat o scadere cu 11 procente a infractiunilor in unitatile de invatamant si cu 67% a infractiunilor sesizate in zona adiacenta unitatilor de invatamant.

Urmare a actiunilor desfasurate de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a crescut cu 22 % num a rul de fapte privind proprietatea intelectuala.

In ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scaderea cu 7% a numarului de accidente rutiere . In aceasta perioada a scazut cu 25% numarul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara de catre pietoni, neacordare prioritate pietoni.

In cadrul actiunilor rutiere desfasurate au fost aplicate un numar de 88.200 sanctiuni contraventionale, fiind retinute in vederea suspendarii 4770 de permise de conducere, si retrase 1459 certificate de inmatriculare.

Au fost intensificate activitatile operative, inregistrandu-se o crestere de 46% a interventiilor rapide la evenimente, au fost organizate 2399 (+26%) actiuni cu efective largite si 18.055 (+12%) controale directe.

     
Tag-uri: bilant, IPJ, Iasi, infractiuni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii