A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755413.1256.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Biblioteca Judeteana Iasi asigura detinutilor libertatea de a citi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-03-2014, ora 13:08

Biblioteca Judeteana Iasi asigura detinutilor libertatea de a citi

Articol de Madalina Irimia

Joi, 20 martie 2014, de la ora 11.00, Biblioteca Judeteana Gh. Asachi Iasi organizeaza, in colaborare cu Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, o noua intalnire cu detinutii aflati in regim inchis, beneficiari ai punctului de imprumut al bibliotecii din cadrul penitenciarului.

Intalnirea se inscrie in activitatile proiectului ,,Si eu scriu despre carti”, demarat in anul 2013, printr-un parteneriat intre penitenciar si biblioteca. Scopul proiectului este sa stimuleze lectura, lansand detinutilor invitatia de a elabora recenzii pe baza cartilor citite. Aceste recenzii sunt apoi publicate pe pagina web a bibliotecii si votate de vizitatorii site-ului. La intalnirea de pe 20 martie, biblioteca va oferi premii, constand in carti, pentru autorii celor mai votate recenzii publicate pana in prezent.

Incepand cu luna martie, proiectul va include si o noua sectiune, de creatie literara, menita sa popularizeze povestiri umoristice din creatiile proprii ale detinutilor.

Colaborarea dintre Biblioteca Judeteana Gh. Asachi si Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi dateaza din anul 2006, cand biblioteca a deschis aici un punct de imprumut in beneficiul persoanelor private de libertate. In prezent, mini-biblioteca de la penitenciar cuprinde un numar de aproximativ 1500 de titluri, fondul de carte fiind actualizat periodic, in functie de solicitarile utilizatorilor. Lunar, un bibliotecar delegat asigura la acest punct de imprumut si moderarea unor dezbateri pe teme legate de lectura, organizate in colaborare cu Serviciul Educatie din cadrul penitenciarului.

     
Tag-uri: detinuti, biblioteca, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii