A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720102597.103.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Berea rehidrateaza organismul dupa ce faci sport
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
30-05-2012, ora 14:16

Berea rehidrateaza organismul dupa ce faci sport

Articol de Madalina Irimia

Berea rehidrateaza organismul dupa ce faci sport, sustine un grup de oameni de stiinta din Spania. Un studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Granada si Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice (CSIC) din Madrid arata ca un consum moderat de bere dupa ce facem sport permite recuperarea pierderilor hidrice si modificarilor de diverse tipuri determinate de exercitiu.

Astfel, berea bauta cu moderatie si responsabilitate ar putea ajuta la o rehidratare adecvata prin care se refac pierderile hidro-electrolitice.

Odata ingerata, aceasta bautura ar oferi corpului uman in special apa (93%), dar si, de asemenea, alte substante nutritive, cum ar fi vitamina B, in special de acid folic, fibre, minerale, printre care se numara dioxid de siliciu, potasiu si magneziu, si antioxidanti.

Corina Zugravu, medic nutritionist si presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, sustine ca berea poate asigura organismului substante nutritive atat timp cat este bauta cu moderatie. "Trecand peste efectul racoritor pe care il are, nu trebuie sa uitam nici faptul ca berea ajuta la rehidratarea organismului dupa efort fizic si datorita compozitiei sale: adica o proportie de 93% din apa si 7% substante nutritive", indica medicul.

Datele cercetarii mai arata ca, fiind bogata in siliciu, berea ar mai ajuta si la mentinerea oaselor sanatoase si ar preveni aparitia osteoporozei. In acelasi timp, berea contine fibre: doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile, unele beri putand furniza pana la 30%, mai arata datele studiului.

Sursa: gandul.info

Foto:ziarulring.ro

     
Tag-uri: bere, sport, hidratare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii