A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819337.7257.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bebe Mihaescu va picheta alaturi de studentii straini in fata ambasadelor si UMF -ului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-02-2014, ora 15:40

Bebe Mihaescu va picheta alaturi de studentii straini in fata ambasadelor si UMF -ului

Articol de Alexandra Stefanescu

Conf. Univ. Vasile Mihaescu a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca va picheta alaturi de studentii straini in fata ambasadelor si UMF -ului "Gr.T.Popa" Iasi.

Prezenta conferinta de presa solidarizeaza cu actiunile studentilor cu programa de studiu in limba franceza care au demascat practicile de coruptie inradacinate de acum la UMF "Gr.T.Popa" Iasi, practici semnalate de mine, Vasile Mihaescu, in mod public, prin conferinte de presa, in calitate de conferentiar doctor al acestei institutii, inca din noiembrie 2011. Am sperat la acel moment ca autoritatile publice competente se vor autosesiza si vor demara cercetarea celor vinovati nu numai pentru protejarea structurilor infractionale, dar si pentru a preveni distrugerea imaginii invatamantului romanesc. In ciuda semnalarii publice a actelor de coruptie nu s-a intamplat nimic din ceea ce firesc se intampla intr-o societate democratica: cercetarea si sanctionarea vinovatilor. In 2011 constatam, pe baza de probe (lucrari scrise), fraudarea examenului la disciplina <> de catre studenti organizati in structuri infractionale care s-au dovedit a fi protejate de Decanat, reprezentat de Doina Azoicai si Rectorat, reprezentat de rectorul DNA - Vasile Astarastoae. Acum constatam ca in randul studentilor cu program in limba franceza exista o majoritate ce trebuie sa ofere spaga de 600 euro pentru a promova un examen.

Interventia telefonica din timpul unei emisiuni TV a Rectorului DNA, Vasile Astarastoae, a sustinut ca examenele tip grila inlatura orice suspiciune privind actele de coruptie, afirmatie continuata intr-un ziar local de colega Doina Azoicai. Domnia sa ne hipnotizeaza cu cifre si declaratii care "ajusteaza" interventia mentorului sau: examenul grila reprezinta doar 50% din media finala a studentului, la aceasta adaugandu-se nota de la proba practica si notele de la evaluarile din timpul semestrului care nu sunt computerizate! Un aspect nementionat de Doina Azoicai este faptul ca aceste grile sunt constituite din 50% intrebari fara dificultati (de tipul "nu-i asa ca...?"), 35% intrebari cu dificultate medie si 15% intrebari cu grad mare de dificultate. Intrebare: cum este evitat subiectivismul despre care discuta echipa formata din Rectorul DNA, Vasile Astarastoae si Decanul ne-DNA, Doina Azoicai. Se ridica o problema: cine are acces la datele computerizate centralizate? Cu siguranta, creatorii programului e-learning (informatii suplimentare ne poate oferi domnul Ciureanu) si, cu siguranta, stafful universitatii. Nu ma sa nu intreb: ar putea aceste personae sa intervina si sa modifice rezultatele? Doar intreb public”, a declarat Vasile Mihaescu.

Acesta considera ca lipsa oricarei reactii a autoritatilor a reprezentat pentru cei implicati o unda verde, universitatea devenind un teren exploatat in interes propriu, astfel ajungandu-se la practici care nu au legatura cu spatiul universitar, practici reclamate acum de studentii straini care studiaza la UMF "Gr.T.Popa" Iasi.

Semnalarile mele publice privind practicile bazate pe minciuna si coruptie au devenit suparatoare pentru corupti si pentru corupator, iar consecintele nu au intarziat sa apara. Pentru a-mi demonstra ca sunt intangibili, acesti factori de decizie au imaginat un scenariu ce incalca legea, modificand programul scolar pentru a nu-mi putea sustine orele. Incalcandu-si propriile dispozitii, au introdus cursuri optionale pe care nu le-am solicitat si asupra carora nu fusesem consultat, au omis ca aceste activitati didactice ar fi putut fi realizate pana la sfarsitul semestrului, rezultatul fiind desfacerea contractului de munca. Nu a contat ca inlaturarea mea, Vasile Mihaescu, presupune inlaturarea unui cadru didactic cu experienta de 40 de ani, licentiat in psihologie, stiinte juridice si medicina, doctor in psihologie, autor de numeroase carti. In acelasi timp, tocmai am fost declarat de Asociatia Studentilor “Profesor Bolognia”, titlu ce este o garantie a faptului ca studentul este beneficiarul unui nivel inalt de pregatire in spiritul valorilor europene ale mileniului trei, tratat cu respect si incurajat sa se aplece asupra studiului si relatiei cu profesorul. Tinta puterii UMF "Gr.T.Popa" Iasi era inlaturarea prin orice mijloace a celui care, asumandu-si calitatea de avertizor public, demasca practicile de tip mafiot practicate la vedere de unii membri ai corpului didactic. Nu se va mai putea sustine astazi ca aduc acuze avand in vedere ca vocea studentilor cu programa de studiu in limba franceza aduce in ochii opiniei publice scandalul coruptiei din UMF "Gr.T.Popa” Iasi. Constat cu mahnire ca, desi combaterea coruptiei este o prioritate trasata la cele mai inalte niveluri europene, nici de aceasta data autoritatile competente nu se autosesizeaza”, a precizat Mihaescu.

Foto: exelixisfoundation.gr, medicalnet.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii