ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-06-2015, ora 09:05

Bani falsi, confiscati la Iasi. Hartiile de cate 20 de euro urmau sa ajunga in Republica Moldova

Articol de Cristian Amariei
Bani falsificati in Italia au fost confiscati la Iasi. Politistii si procurorii DIICOT au retinut trei persoane care voiau sa puna in circulatie suma de doua mii de euro. Banii au fost tipariti in Italia si urmau sa ajunga peste Prut. Printre cei care se afla in arest in acest moment este si un vames din Republica Moldova. Pentru confiscarea hartiilor falsificate, politistii ieseni au organizat un flagrant.

In urma cu doua zile, politistii si procurorii de la Directia de Combatere a Crimei Organizate Iasi s-au mobilizat si au retinut, in trafic, doua persoane din Republica Moldova. Anchetatorii aveau informatii ca cei doi au asupra lor suma de doua mii de euro, in bancnote de 20 si 50 de euro, care sunt falsi. Hartiile au fost gasite asupra cetatenilor, iar la ancheta acestia au spus ca banii urmau sa ajunga in Republica Moldova.

"Suma de doua mii de euro a fost preluata de catre cei doi moldoveni Anatolie si Ciubotaru Ion de la inculpatul Poiana Cezar. Comanda a fost data de inculpat la o persoana din Italia," spune procurorul Vasile Airinei.

Cei doua mii de euro au fost cumparati de catre cetatenii din Republica Moldova de la un localnic din judetul Bacau. Acesta din urma este cel care a facut comanda in Italia, iar hartiile falsificate au fost trimise printr-o firma de curierat. Hartiile au fost falsificate in tipografii clandestine din peninsula, mai spun ofiterii de la crima organizata.

"Cele trei tipuri de bancnote au fost falsificate in tipografii clandestine pe teritoriul Italiei , tipografii clandestine care ulterior autoritatile din Italia le-au gasit. Persoanele care falsificau banii in Italia au fost retinuti si arestati," spune comisarul sef Gheorghe Zbarnea, seful DIICOT Iasi.

Banii care au fost confiscati acum de catre anchetatori sunt resturi de bani ale retelei care a fost destructurata inca de la inceputul anului in Italia. Pana in prezent procurorii nu au reusit inca sa identifice persoana care a trimis monedele falsificate in Romania. Atat cetatenii basarabeni cat si persoana din judetul Bacau au fost arestati sub acuzatia de punere pe piata a unei monede falsificate.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii