ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-10-2015, ora 10:37

Autorii anului 2014 au fost rasplatiti cu premiile USR Iasi

Articol de Cristian Amariei
Juriul filialei Iasi a Uniunii Scriitorilor din Romania, format din Ioan Holban, presedinte, Vasile Spiridon si Theodor Codreanu, a acordat premiile breslei pentru cartile aparute in anul 2014.

Astfel, laureat la categoria Poezie a fost Adi Cristi, autor al volumului Aproapele meu Dumnezeu, in timp ce distinctia pentru Proza a revenit Carmeliei Leonte pentru romanul Vazatorul. Sectiunea Teatru l-a avut drept castigator pe Dragos Cojocaru, autorul volumului „Lornionul galactic, cu Placido Domingo prin universul teatrului liric”.

Mircea A. Diaconu a fost distins cu premiul pentru Critica si Istorie Literara pentru volumul inainte si dupa dezmembrarea lui Orfeu, iar Mariana Barbulescu a primit premiul pentru traducerea cartii lui Gunter Grass, Ani de Caine.

Premiul pentru debut in poezie i-a revenit lui Doru Mihai Mateiciuc pentru volumul Rafee, in timp ce debutul in critica literara a adus-o la rampa pe Andreea Mironescu, autoarea volumului Afacerea clasicilor, Paul Zarifopol si critica modernitatii. Premiul Opera Omnia a revenit Mariei Carpov, iar Premiile de Excelenta au fost acordate lui Vasile Tarateanu, Mircea Radu Iacoban, Dionisie Dima si Theodor Codreanu.

De asemenea, in cadrul ceremoniei de la Casa cu Absida, mai multi autori au fost distinsi cu premii speciale.
     
Tag-uri: scriitori, premii, iasi, usr
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii