Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Au inceput inscrierile pentru editia a sasea “Scoli europene pentru o planeta vie”
Articol de Madalina IrimiaScolile din Romania sunt invitate sa se inscrie in programul international “Scoli europene pentru o planeta vie“, dezvoltat de WWF impreuna cu Fundatia ERSTE. Initiativa se adreseaza elevilor cu varste intre 13 si 16 ani din 11 tari din regiune: Romania, Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.
Scolile si liceele din Romania sunt invitate sa se inscrie in programul 2013 - 2014, prin trimiterea, pana pe 9 iulie, a unei scrisori de motivatie si a unui formular ce poate fi descarcat de pe pagina: www.wwf.ro. Aplicatiile sunt asteptate in format electronic la adresa cmurariu@wwfdcp.ro sau prin posta la adresa WWF Dunare-Carpati Romania, Bucuresti, sector 1, str. Ioan Voda Caragea, nr. 26, in atentia Catalinei Murariu,
„Programul contribuie la crearea in regiune a unei noi generatii de tineri activi si atenti atat la mediul inconjurator, cat si la nevoile comunitatii.La fiecare noua editie “Scoli europene pentru o planeta vie” suntem la fel de impresionati de capacitatea extraordinara a elevilor de a concepe si pune in practica proiecte de mediu, de creativitatea, maturitatea si forta lor. La fiecare noua editie cunoastem profesori care ne devin aliati in demersul de educatie pentru dezvoltare durabila, la fiecare noua editie, atitudinea de responsabilitate fata de mediu ajunge in noi si noi comunitati pe care elevii le anima si sensibilizeaza” a afirmat Catalina Murariu, coordonatorul programelor de educatie pentru dezvoltare durabila al WWF Romania.
Initiativa “Scoli europene pentru o planeta vie“ debuteaza cu Academia de o saptamana (27 septembrie – 2 octombrie 2013) din Austria, in cadrul careia un profesor si un elev din fiecare echipa vor primi informatii pe diverse teme legate de natura si protejarea mediului inconjurator. Prin intermediul atelierelor interactive si a activitatilor in aer liber eco-pedagogii WWF si expertii in conservarea naturii le vor prezenta elevilor si profesorilor temele programului : „Amprenta ecologica - efectele globale ale consumului”, „Dunarea - linia vie a Europei si „Cetatenie activa - mobilizarea si motivarea celor din jur” – si le vor da sfaturi utile pentru implementarea ulterioara a propriilor proiecte de mediu.
Fiecare echipa isi va alege tema proiectului, dintre cele trei propuse de organizatori si, pana la sfarsitul anului scolar viitor, va construi proiecte in jurul subiectului ales. Ideile proiectelor si realizarea acestora vor depinde in totalitate de creativitatea elevilor si de interesul autentic pentru solutionarea unei probleme de mediu identificata in comunitatea locala. Activitatile pot varia de la piese de teatru si expozitii, pana la evenimente de strada si organizarea de zile dedicate reciclarii.
Evolutia proiectelor de mediu ale elevilor poate fi urmarita pe blogul programului: http://schools.foralivingplanet.eu. La finalul programului / anului scolar, in iunie 2014, echipele se reintalnesc in cadrul evenimentului final ce are loc in zona unui parc natural din Romania. In cadrul acestui eveniment echipele isi vor prezenta activitatile desfasurate si realizarile obtinute in proiectele initiate si implemenate de elevi si isi vor impartasi experientele cu ceilalti. Evenimentul va include si o componenta de planificare pe mai departe, o zi fiind dedicata dezvoltarii de idei pentru o actiune internationala ecologica pentru toamna 2014.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email