A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866386.2694.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Au fost inaugurate trei noi curse de pe Aeroportul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-04-2013, ora 16:03

Au fost inaugurate trei noi curse de pe Aeroportul Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Ieri, 27 aprilie, la Aeroportul Iasi a avut loc o conferinta de presa speciala, cu ocazia primului zbor din Iasi catre Londra - Aeroportul Heathrow.

Au fost prezenti Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian ADOMNITEI, Directorul General al Aeroportului International Iasi, Marius BODEA, Comandantul Aeronavei TAROM, Mihai BALAN, impreuna cu tot echipajul prezent la bord pentru prima cursa aeriana de la Iasi catre Londra.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian ADOMNITEI, si-a exprimat multumirea pentru reusita deschiderii rutei Iasi – Londra – Iasi, fiind chiar unul dintre pasagerii acestei prime curse aeriene.

Astfel, a avut loc o alta etapa pentru dezvoltarea Aeroportului International Iasi. Conducerea Judetului spera ca deschiderea acestei rute va atrage un numar semnificativ de persoane ce vor utiliza infrastructura aeroportuara de la Iasi.

Dincolo de interesul major al comunitatii locale si regionale de a calatori spre Londra in mod direct, fie in scop turistic fie in scop de afaceri, existenta acestei legaturi in portofoliul de rute al Aeroportului Iasi reprezinta deschidere pentru mediul investitional strain. Prin deschiderea acestei curse, se va putea ajunge in Iasi din toate colturile lumii mult mai usor, Londra fiind unul dintre cele mai puternice noduri aeriene mondiale.

"A fost extraordinar de greu sa aducem aceste trei noi curse. Odata ce am reusit sa convingem managementul privat de la TAROM sa opereze pe aerogara noastra, ii rog pe toti cei care au de gand sa calatoreasca spre destinatiile disponibile de pe aeroportul iesean sa aleaga Iasul ca punct de plecare, iar la sosire sa aterizeze tot la Iasi. Este foarte important sa demonstram sustenabilitatea si eficienta economica a acestor zboruri astfel incat ele sa devina durabile. Am ales cursa de Londra pentru a face personal prima calatorie pentru ca Londra este capitala financiara europeana si una din capitalele financiare ale lumii. O legatura directa intre Iasi si aeroportul Heathrow din Londra reprezinta pentru orasul nostru consacrarea potentialului sau de dezvoltare economica si conectarea directa a acestuia cu lumea financiara. Pentru ca Judetul Iasi sa devina o locatie de business atractiva, trebuie sa le oferim potentialilor investitori un aeroport modern, care sa faciliteze zboruri constante spre pietele de desfacere relevante. Doar asa putem crea locuri de munca si valoare adaugata suplimentara si doar asa putem genera prosperitate si bunastare in orasul nostru. In toamna am putea avea legatura directa catre Paris, existand discutii si pentru Tel Aviv, Istanbul si Frankfurt. Acesta actiune de lobby pentru a atrage noi curse pe aeroportul iesean este un drum lung si greu, insa sunt plin de speranta ca prin multa munca si competenta vom ajunge acolo unde ne-am propus", a declarat Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian ADOMNITEI.

Intr-adevar, nu a fost deloc simplu sa deschidem aceasta ruta, efortul a fost considerabil si tin sa multumesc conducerii Companiei TAROM si in mod special Directorului de Proiect pentru Iasi, Sorin GEORGESCU, pentru atentia cu care s-a aplecat asupra cifrelor pe care le-am furnizat. Deschiderea rutei a insemnat saptamani intregi de negocieri, peste 30 de deplasari in Bucuresti si nici un pas inapoi in vederea operarii pe aeroportul central din Londra, pe Heatrow,” a declarat Directorul General al Aeroportului International Iasi, Marius BODEA.

Pentru Aeroportul International Iasi, Compania TAROM a devenit un partener strategic si exista dorinta de a confirma ca zona Iasului are un potential imens de dezvoltare a traficului aerian deoarece toate studiile realizate de catre firme cu vasta experienta arata ca Aeroportul Iasi este aeroportul regional al Moldovei.

De aceea, conducerea judetului si conducerea aerogarii iesene isi exprima multumirea ca TAROM a observat avantajul acestui moment care putea fi pierdut in lipsa unei pozitionari timpurii la Iasi, mai ales in contextul realizarii noii piste de decolare aterizare si al interesului altor companii aeriene. Reprezentantii celor doua institutii au afirmat inca o data ca efortul investitiei din prezent va fi pe deplin rasplatit in cativa ani.

Vreau sa imi exprim si o parere personala, sincera si neinfluentata de acest parteneriat. TAROM are cea mai buna baterie de piloti din lume, oameni extrem de bine pregatiti, oameni tineri dar cu foarte multa experienta si care au investit mult in pregatirea lor. Si daca TAROM este astazi compania care aterizeaza pe infrastructura existenta, nu foarte confortabila, acest fapt se datoreaza comandantilor de aeronava in primul rand. Si de aceea vreau sa le multumesc.” a mai afirmat Directorul General al Aeroportului International Iasi, Marius BODEA.

Cursele externe noi operate de pe Aeroportul Iasi de catre Compania TAROM, incepand cu 27 aprilie 2013, au urmatorul program:

Martea, joia si sambata plecare de la Iasi la 06:50 cu sosire la Bologna la 08:10 ora locala

Martea, joia si sambata plecare de la Bologna la 08:55 cu sosire la Iasi la 12:10 ora locala

Martea, joia si sambata plecare de la Iasi la 12:55 cu sosire la Torino la 15:40 ora locala

Martea, joia si sambata plecare de la Torino la 16:25 cu sosire la Iasi la 19:05 ora locala

Martea si sambata plecare de la Iasi la 19:50 cu sosire la Londra la 21:10 ora locala

Miercurea si duminica plecare de la Londra la 08:20 cu sosire la Iasi la 13:35 ora locala

Programul detaliat si pentru celelalte curse externe si interne operate de pe Aeroportul Iasi poate fi accesat sau descarcat direct de pe site-ul oficial www.aeroport.ro

     
Tag-uri: curse, aeroport, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii