ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-10-2013, ora 13:53

Atentie, soferi! Restrictii de circulatie in zona centrala a Iasului, de astazi pana miercuri

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 11-16 octombrie activitatile ocazionate de Hramul „Sfintei Cuvioase Parascheva” se vor desfasura in diferite zone din municipiul Iasi: Mitropolia Moldovei si Bucovinei; Bd. Stefan cel Mare, intre Piata Unirii si Palatul Culturii; Traseul pelerinajului „Calea Sfintilor”: Catedrala Metropolitana, bd. Stefan cel Mare, str. I.C. Bratianu, str. Cuza Voda, str. Armeana, str. Costachi Negri, bd. Stefan cel Mare, Catedrala Metropolitana; Culoarul unic de acces la racla : Catedrala Metropolitana, str. Mitropoliei, str. Closca, str. Petru Movila, str. Uzinei, str. Morilor, str. Alexandru Ipsilanti Voda, str. Sfantul Andrei, str. Iancu Bacalu, Splaiul Bahlui.

Se va restrictiona si bloca circulatia rutiera pe arterele pe care se desfasoara activitati religioase, culturale si comerciale, in functie de programul acestora, precum si pe arterele care converg sau traverseaza perimetrele destinate manifestarilor. Va fi asigurata o banda de circulatie pentru interventia in situatii de urgenta (ambulanta, pompieri, politie, jandarmerie).

Pentru prevenirea aglomerarii si blocajelor traficului rutier in zona culoarului unic, precum si in zona catedralei, se va restrictiona traficul rutier pe urmatoarele artere: bd. Stefan cel Mare si Sfant, str. Colonel Langa, str. Mitropoliei, str. Closca, str. Petru Movila, str. Ipsilanti Voda, str. Sfantul Andrei, str. Iancu Bacalu, Splaiul Bahlui Mal Stang.

Afluirea/defluirea pelerinilor in/din municipiul Iasi se face prin garile si autogarile din municipiul Iasi, iar la Mitropolia Moldovei si Bucovinei prin bd. Stefan cel Mare si Sfant si str. Mitropoliei, cu respectarea regulilor impuse de fortele de ordine, pentru aceasta zona si perioada.

Afluirea pelerinilor in municipiul Iasi se va executa pe urmatoarele artere rutiere: DN 24: Vaslui – Iasi, DN 28: Roman – Targu Frumos - Iasi, DN 24 C: Botosani – Iasi, DN 28 B: Harlau – Targu Frumos – Iasi, DN 28 A: Pascani - Targu Frumos – Iasi, si pe tronsoanele C.F.R. Vaslui – Iasi, Pascani – Iasi, Dorohoi – Iasi si Aeroportul International Iasi.

Politia Rutiera solicita conducatorilor de autovehicule sa evite deplasarea in zona centrala a municipiului, sa circule cu prudenta cand trec pe langa grupurile de pelerini, sa foloseasca rute ocolitoare si sa respecte semnalele politistilor rutieri care asigura devierea si fluidizarea traficului.

Avand in vedere ca pe mai multe strazi din apropierea Catedralei Metropolitane din Iasi sunt instituite restrictii de circulatie, le recomandam pelerinilor care vin cu autovehicule din alte zone ale tarii sa le parcheze la intrarea in municipiu si sa foloseasca mijloacele de transport in comun, pentru a se evita blocarea arterelor care asigura legatura cu lacasul de cult.

De asemenea, pentru un trafic fluent, politistii le recomanda conducatorilor de autovehicule:

- sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri unde ar putea impiedica desfasurarea normala a traficului rutier;

- sa pastreze liber centrul intersectiei;

- sa nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

- sa nu se angajeze in depasirea coloanele de autovehicule oprite la semafor;

- sa nu claxoneze inutil.

Pietonii sunt sfatuiti sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de traversare a fost observata de catre soferi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii