ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-08-2014, ora 07:12

Atentie, soferi! Din ce in ce mai multe accidente au loc din cauza neacordarii de prioritate pietonilor!

Articol de Ana-Maria Onofrei

Potrivit IPJ Iasi, in ultimele zile, in Iasi au avut loc mai multe accidente soldate cu victime, din cauza neacordarii de prioritate pietonilor.

Pe data de 16 august, ora 10.35, pe Calea Chisinaului din Iasi a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenesti: C. Mihai de 28 ani din comuna Vladeni, judetul Iasi, conducea un autoturism dinspre strada Bucium catre localitatea Tomesti, la trecerea pentru pietoni semnalizata corespunzator din complexului comercial Egros, a surprins si accidentat o femeie de 59 de ani, din mun. Iasi, angajata regulamentar in traversarea strazii pe culoarea verde a semaforului electric adresat pietonilor. In urma accidentului rutier a rezultat ranirea grava a pietonului care a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Conducatorul auto si victima au fost testaţi cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.

In aceeasi zi, dar la orele 11.30, pe raza orasului Targu Frumos a avut loc un alt accident rutier pe trecerea de pietoni: H. Valentin, de 30 de ani, din com. Ion Neculce, jud. Iaşi in timp de conducea un moped pe strada Cuza Voda din Tg. Frumos din directia Roman-Iasi, la trecerea de pietoni, marcata si semnalizata corespunzator, din fata Primariei, nu a acordat prioritate de trecere unui numar de trei pietoni angajaţi regulamentar in traversare pe marcajul pietonal, acrosandu-i. In urma impactului, cei trei pietoni, respectiv minori cu varste intre 14-17 ani, au fost raniti usor fiind trasnportati la spital pentru ingrijiri medicale. De asemenea a rezultat şi ranirea usoara a conducatorului mopedului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. In momentul producerii accidentului mopedistul nu purta casca de protectie.

Foto: moldova24.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii