A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672940.0168.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie, nu deveni victima unui escroc in prag de Sarbatori! Iata sfaturile politistilor ieseni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-12-2014, ora 10:14

Atentie, nu deveni victima unui escroc in prag de Sarbatori! Iata sfaturile politistilor ieseni

Articol de Cristian Amariei
Sunt foarte multi infractori care profita de aceasta luna a cadourilor pentru a va insela. Iata doar cateva metode prin care escrocii vor sa va pacaleasca:

- transmiterea de SMS-uri pe telefoanele victimelor, prin care acestea sunt anuntate ca sunt castigatorii unor premii (bani, aparatura electronica, autoturisme etc.), iar pentru a intra in posesia premiului, victimelor li se solicita sa depuna diverse sume de bani intr-un anumit cont sau sa cumpere cartele telefonice pre-paid si sa transmita codurile de reincarcare;
- atentie la vanzatorii ambulanti care vand produse din usa in usa. S-ar putea sa platiti un produs cu mult mai scump decat merita si sa va treziti si cu un produs de proasta calitate si cu banii nerecuperati;
- atentie la falsele situatii de urgenta – victimele sunt anuntate ca o ruda apropiata a fost implicata intr-un accident rutier si are nevoie rapid de o suma de bani;

Politistii ieseni ofera cateva REGULI DE AUR pentru a-i tine departe pe escroci:

- Nu exista scheme garantate pentru imbogatire.
- Nu accepta imediat o propunere ce pare tentanta. Cand crezi ca ai identificat o oportunitate, documenteaza-te mai intai pentru a lua o decizie corecta, in cunostinta de cauza.
- Nu semna niciun document sau inmana bani pana nu faci propriile verificari ale persoanei/firmei cu care vrei sa colaborezi.
- Nu da niciodata bani sau date personale unei persoane pe care nu o cunosti sau in care nu ai incredere. Acest lucru include si transferul unor sume de bani in tara sau strainatate prin metode de plata pe care nu le cunosti/cu care nu esti familiarizat.
- Pe internet, acceseaza direct site-ul de care esti interesat. Evita sa utilizezi link-urile trimise prin email.
- Nu te increde in testimonialele „uimitoare“: gaseste din alte surse probe solide cu privire eficienta unui produs sau succesul unei companii.
intotdeauna cauta consiliere independenta - de specialitate si legala - cand este vorba de bani, timp sau angajamente.
- Daca ai identificat un escroc sau ai devenit victima lui, sesizeaza imediat politia.
tine minte: escrocii sunt vicleni si inteligenti. stiu cum sa te manipuleze pentru a isi atinge scopul.
- Fii suspicios si vigilent. Daca ceva este prea frumos pentru a fi adevarat, probabil ca te afli in vizorul unui escroc.

Foto: obiectivbr.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii