A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727692783.971.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie la mesajele de tipul „Sunteti fericitul castigator al....“! O ieseanca a pierdut 2700 in urma unei pacaleli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-01-2015, ora 08:21

Atentie la mesajele de tipul „Sunteti fericitul castigator al....“! O ieseanca a pierdut 2700 in urma unei pacaleli

Articol de Cristian Amariei
Ai fost anuntat prin email sau telefon ca ai castigat un premiu neasteptat, insa pentru a intra in posesia acestuia trebuie sa platesti in avans o suma de bani? Este o capcana!

In seara zilei de 28 ianuarie, Sectia 6 Politie a fost sesizata de o tanara de 25 de ani, din Iasi, despre faptul ca, in data de 27 ianuarie, in jurul orelor 11:00, a fost contactata telefonic de un barbat necunoscut care s-a recomandat ca fiind director si care i-a adus la cunostinta ca este castigatoarea unui premiu de 85.000 lei. Pentru a intra in posesia premiului, victimei i s-a solicitat sa plateasca suma de 2700 de lei, lucru pe care aceasta l-a facut, trimitand banii in mai multe transe, prin intermediul Western Union si Money Gram, conform indicatiilor primite. Ulterior si-a dat seama ca a fost pacalita.

Cum actioneaza escrocii in astfel de cazuri

Pretind ca sunt reprezentantii unor companii, transmit SMS-uri sau suna direct pe telefoanele victimelor, le anunta ca au castigat premii (bani, aparatura electronica, autoturisme etc.), iar pentru a intra in posesia acestora li se solicita sa depuna bani intr-un cont sau sa cumpere cartele telefonice prepaid si sa transmita codurile de reincarcare. Multi dintre cei apelati isi pierd pentru o clipa ratiunea si pica in plasa escrocilor. Fara indoiala, si infractorul contribuie la aceasta, insistand ca este neaparat nevoie ca banii sa fie depusi in cont in aceeasi zi sau codurile de reincarcare sa fie transmise in decurs decateva ore, spunand ca altfel risca sa piarda “premiul”.

Ce trebuie sa stii pentru a nu deveni o victima

- Intreaba-te: daca nu am participat la vreun concurs sau tombola,cum pot castiga un premiu ?
- Nu trebuie sa platesti nimic pentru a intra in posesia unui premiu.
- O metoda prin care poti sa clarifici situatia este de a da telefon la firma respectiva si sa verifici veridicitatea anuntului primit.
- Nu furniza niciodata prin telefon unor persoane necunoscute date personale sau alte informatii care sunt confidentiale (ex.: codul PIN de la card).
- Nu tasta pe telefon nicio combinatie de cifre la solicitarea interlocutorului.

Foto: glasul-hd.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii