ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-02-2015, ora 10:00

Atentie la escrocii care actioneaza prin metoda „Accidentul rutier”

Articol de Cristian Amariei
In cursul zilei de 11 februarie, Sectia 1 Politie din Iasi a fost sesizata de o femeie de 33 de ani, care a reclamat faptul ca niste persoane necunoscute au apelat-o telefonic spunand ca sotul sau a avut un accident si au incercat sa o insele cu suma de 35000 lei.

Femeia a fost sunata in jurul orelor 12.00, pe telefonul fix de la locul sau de munca de un barbat care a anuntat-o ca sotul ei a avut un accident de circulatie, iar in prezent se afla la un spital din Iasi. Discutia a continuat cu o alta persoana, o femeie care s-a recomandat a fi medic. Aceasta i-a explicat ca sotul ei are multiple fracturi, iar pentru interventia chirurgicala trebuie sa achite suma de 35000 lei, ranitul urmand sa fie transportat la un spital din Bucuresti.

Cea apelata si-a dat seama ca situatia prezentata este falsa si nu a mai continuat convorbirea.

In cauza politistii ieseni au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de inselaciune.

Recomandarile politistilor

Ai primit un telefon prin care ai fost anuntat ca o ruda este implicata intr-un accident rutier? Ti se solicita sa depui imediat bani intr-un cont bancar? ATENTIE! VERIFICA MAI INTAI DACA TOTUL ESTE REAL!

Infractorul apeleaza telefonic victima si pretinde ca este o ruda apropiata a acesteia (fiu, fiica, ginere etc.). Afirma ca a provocat un accident rutier cu victime in alta localitate sau judet si are nevoie imediat de o suma de bani. in alte scenarii, persoanele vizate sunt informate ca o ruda este internata in spital si are nevoie urgenta de bani pentru a fi operata.

Capcana intinsa de escroci ii face pe oameni sa creada ca unor persoane apropiate li s-a intamplat ceva grav prin prezentarea unei false stari de urgenta.

Ce trebuie sa stii

1. Verifica, pe un numar de telefon cunoscut deja, daca situatia de urgenta este reala.
2. Nu da curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind casunt avocati si reprezinta rudele „implicate in accidentul rutier”.
3. Suna la Politie, pe numarul de urgenta 112 sau la unitatea de politie pe raza careia locuiesti, spune despre ce este vorba,intereseaza-te de existenta unui astfel de accident rutier si procedura legala in situatii de acest gen.
4. Nu efectua niciun transfer bancar sau inmana bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la usa ta.

Foto: enational.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii