A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719985839.9614.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie, ieseni! Metoda „ACCIDENTUL RUTIER”continua sa fie folosita de escroci!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-08-2014, ora 09:00

Atentie, ieseni! Metoda „ACCIDENTUL RUTIER”continua sa fie folosita de escroci!

Articol de Ana-Maria Onofrei

Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier” continua incercarile de a-i pacali pe oameni. Din fericire, in ultima perioada, majoritatea demersurilor infractionale ale acestora sunt fara succes şi aceasta datorita faptului ca potentialele victime fac propriile verificari inainte de a da curs indicatiilor telefonice primite de la escroci.

In ultimele 24 de ore, in municipiul Iasi, au fost sesizate 3 cazuri in care batrani au fost sunati de persoane necunoscute care i-au anuntat ca rude apropiate au fost victime ale unor accidente rutiere (in alte judete sau tari), se afla internate in spital si au nevoie de bani pentru continuarea ingrijirilor medicale. Sumele solicitate de infractori reprezentau valori importante, depasind valoarea de 10.000 lei.”, informeaza reprezentantii IPJ Iasi.

In doua dintre situatiile de mai sus, batranii si-au sunat rudele, au aflat ca totul este o minciuna si au dejucat planurile infractorilor. In cel de-al treilea caz victima a intrat in jocul escrocilor, a urmat instructiunile primite prin telefon si ulterior a inmanat banii solicitati unei persoane necunoscute ce s-a prezentat la usa locuintei sale.

Iata cateva recomandari ale IPJ Iasi pentru prevenire unor astfel de inselaciuni:

-Verificati, pe un numar de telefon cunoscut deja, daca situatia de urgenta este reala

- Nu dati curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute are va solicita bani in numele rudelor „victime in accidentul rutier”;

- Unii escroci va pot solicita si coduri de reincarcare pentru cartele telefonice pre-paid. Nu intrati in jocul lor - este o alta modalitate de a va pagubi!

- Sunati la Politie, pe numarul de urgenta 112 sau la unitatea de politie pe raza careia locuiti, spuneti despre ce este vorba, interesati-va de existenta unui astfel de accident rutier şi procedura legala in astfel de situatii.

Foto: vremeanoua.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii