ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-08-2014, ora 09:22

Atentie! Bicicletele asigurate necorepunzator sunt „victime” sigure ale hotilor!

Articol de Ana-Maria Onofrei

In ultimele 24 de ore au fost reclamate furturile a 3 biciclete, toate din scari de bloc din municipiul Iasi. Faptele au fost comise atat pe timp de zi, cat si de noapte. Doua dintre bicicletele sustrase erau asigurate la etajele 2 si 4 cu sisteme antifurt de balustrada din casa scarii.

In aceste cazuri hotii au taiat sistemele antifurt folosite de proprietari. In cel de-al treilea caz bicicleta a fost lasata de proprietar neasigurata la etajul 2 al blocului, fiind sustrasa pe parcursul zilei, in intervalul orar 12.00-16.00. Valoarea prejudiciului produs este de circa 1400 de lei.

Potrivit IPJ Iasi, „De la inceputul sezonului calduros politistii de prevenire au atras atentia asupra faptului ca cele mai multe biciclete sunt sustrase din scari de bloc si au organizat activitati de informare a cetatenilor pentru a cunoaste cum actioneaza hotii care fura biciclete si masurile cele mai eficiente pentru a-i descuraja.”

Printre cele mai importante masuri de prevenire oferite de politisti se numara:

- sesizarea prezentei persoanelor necunoscute in scara blocului si atunci cand apar suspiciuni anuntarea imediata a politiei;

- bicicleta sa fie permanent asigurata cu sisteme antifurt, iar atunci cand este lasata in casa scarii sa fie folosit un sistem antifurt solid care nu poate fi taiat usor. In acest hotul este descurajat intrucat pentru a fura bicicleta trebuie sa depuna un efort mai mare si totodata face zgomot, lucru care poate alarma pe locatarii blocului.

Foto: ecomagazin.ro

     
Tag-uri: iasi, furt, biciclete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii