ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-07-2013, ora 08:06

Astazi se inaugureaza la Iasi pasajul pietonal Mitocul Maicilor

Articol de Madalina Irimia

Echipa Urbancrew, Fundatia Comunitara Iasi si Asociatia TERIS organizeaza marti, 23 iulie, la ora 11:00, in zona strazii Piata Unirii nr. 2, evenimentul de inaugurare a pasajului pietonal Mitocul Maicilor.

Trei tineri artisti plastici ieseni vor dezvalui comunitatii locale viziunea proprie cu privire la orasul celor sapte coline: Larissa Danilov, Arcadia Dornescu si Dragos Pavaloi. La eveniment vor lua parte si reprezentanti ai echipei implementatoare, ai sponsorilor si finantatorilor.

Proiectul CrossUrArt si-a propus a reamenja un pasaj de aproximativ 165 mp din zona Piata Unirii, si stilizarea peretilor pentru a oferi o experinta pozitiva trecatorilor.

Conceptul artistic vizeaza realizarea unei compilatii intre simboluri reprezentative ale orasului Iasi si integrarea unor elemente abstracte si simetrice de factura modernista. Nuantele folosite sunt in ton cu strada si institutiile din zona imobilului in care s-a realizat proiectul, si anume bleu – reprezentativ pentru cinematograful Republica, alb, negru si crem - ce amintesc de Complexul Hotelier Traian-Astoria. Conceptul este unul simplu, care atrage prin finetea liniilor si prin simetria propusa.

Foto: infoapollonia.ro

     
Tag-uri: inaugurare, pasaj, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii