ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-07-2013, ora 08:01

Astazi se da startul Swimathon la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Vineri, 5 iulie, incepand cu orele 16.00, Strandul Municipal va gazdui Swimathon Iasi, a doua editie locala a unui eveniment de strangere de fonduri desfasurat pe platforma unui concurs de inot. Evenimentul, cu traditie atat in tara cat si in Europa, reuneste companii, institutii, persoane publice si persoane fizice care au sansa de a inota pentru sustinerea unor cauze din comunitate ieseana.

La aceasta editie, 31 de echipe cu un numar de aproximativ 160 de inotatori vor lua startul pentru 12 proiecte si cauze, cu scopul de a parcurge cat mai multe ture de bazin si de a mobiliza cat mai multe fonduri pentru proiectul ales. La finalul evenimentului, sustinatorii vor afla cate ture de bazin a parcurs cauza pe care o sprijina si cu cat vor contribui la cauza aleasa.

In perioada premergatoare evenimentului, Fundatia Comunitara Iasi impreuna cu inotatorii si reprezentantii ONG, a derulat o ampla campanie de promovare pentru mobilizarea de sustinatori. Acestia si-au ales o cauza din cele inscrise in competitie, respectiv o echipa de inotatori pentru care s-au angajat sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin inotata. Sustinatorii se pot inscrie pana pe data de 5 iulie inclusiv, chiar si la fata locului, prin completarea unui angajament de plata.

In eveniment sunt implicate 15 asociatii si entitati: Asociatia ROTALENT, AIESEC Iasi, ASCOR, Asociatia C.O.N.-TOUR, Asociatia Mai Bine, Fundatia Serviciior Sociale Bethany, Colegii lui Stefanut, DJST Iasi, Fundatia Comunitara Iasi, Fundatia Iosif, Fundatia Solidaritate si Speranta, JCI Iasi, Salvati Copiii Iasi, TVR Iasi si UAIC Iasi.

Printre companiile care participa cu echipe de inotatori se numara Capgemini, Club Moving, Continental Automotive Romania SRL, Endava, Focality, Ford Iasi ATI Motors Holding, Provident Financial Romania IFN SA, Recover Express si SOFTVISION.

Pana pe 4 iulie, numarul sustinatorilor inscrisi era de aproximativ 400 de persoane, a caror suma previzionata a fi mobilizata depaseste 30.000 lei. Campania de strangere a sustinatorilor continua, iar iesenii sunt invitati sa aleaga o cauza si sa o sustina pe www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro

Fundatia Comunitara Iasi va asigura colectarea sumelor mobilizate prin angajamentele online de plata si angajamentele din cadrul evenimentului, apoi va transfera banii catre cauzele inscrise in competitie in baza unui contract de finantare, dupa retinerea unui procent de 9% pentru costurile operationale. Ulterior evenimentului, sustinatorii Swimathon Iasi vor fi tinuti la curent despre evolutia proiectelor sustinute si impactul adus de ele.

     
Tag-uri: concurs, Swimathon, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii