ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-10-2013, ora 13:24

Astazi a fost semnat contractul de executie lucrari la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie

Articol de Alexandra Stefanescu

Contractul de executie lucrari la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a fost semnat astazi de Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, si reprezentantul firmei castigatoare, CC Moldoconstruct SA Iasi. Oferta castigatoare a fost de 3,3 milioane lei, fara TVA, firma angajandu-se sa finalizeze lucrarea in 15 luni.

Consiliul Judetean implementeaza patru proiecte de reabilitare a ambulatoriilor de specialitate, lucrari realizate prin intermediul fondurilor europene. Ambulatoriul de la fostul Spital “Sf. Ioan” a fost deja finalizat. Contractul de executie a lucrarilor la Spitalul “Cuza Voda” la inceputul lunii trecute si s-au demarat deja lucrarile. La Spitalul de Pneumoftiziologie am semnat astazi contractul, iar ordinul de incepere a lucrarilor va fi emis imediat. Va urma in foarte scurt timp si semnarea contractului si la Spitalul de Neurochirurgie. Sunt cele mai mari investitii in modernizarea, repararea si dotarea spitalelor din ultimii 23 de ani”, a declarat Cristian Adomnitei.

Pe langa cele patru ambulatorii, Consiliul Judetean Iasi a demarat reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” si a Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. „In urmatorii ani am in vedere reparatii capitale la toate spitalele din subordinea Consiliului Judetean Iasi. In acest sens, absorbtia fondurilor europene de catre Consiliul Judetean Iasi pentru a duce la indeplinire acest deziderat va fi un obiectiv de capatai in exercitiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020”, a mai declarat Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Rezultatele estimate:

- 1 ambulatoriu reabilitat si refunctionalizat;

- aproape 2.000 de metri patrati suprafata construita desfasurata reabilitata;

- 1 serviciu medical nou: ecografie toracico – abdominala;

- dotari si echipamente pentru: 5 cabinete medicale pentru adulti; 2 cabinete medicale pentru copii; un laborator radiodiagnostic; un laborator de hematologie; un laborator de anatomie patologica; un laborator de bacteriologie; un laborator biochimie; o camera de recoltare; un cabinet de explorari functionale.

Valoarea totala a proiectului este de 9,75 milioane lei, din care 7,65 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila.

     
Tag-uri: semnare, contract, spital
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii