A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865976.8952.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Astazi a fost desemnat castigatorul licitatiei de modernizare si dezvoltare a Aeroportului International Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-04-2013, ora 15:06

Astazi a fost desemnat castigatorul licitatiei de modernizare si dezvoltare a Aeroportului International Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, a anuntat astazi numele firmei castigatoare a licitatiei de proiectare si executie a lucrarilor de modernizare si dezvoltare a Aeroportului International Iasi.

Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega ’93 SRL si SC UTI Grup SA a fost declarata castigatoare, aceasta fiind si ofertantul cu cel mai mare punctaj obtinut. Oferta asocierii amintite a obtinut 95 de puncte din maximul de 100 posibile. Valoarea ofertei financiare depuse a fost de 139.128.551,47 de lei, fara TVA.

Avem cea mai buna veste din ultimii 20 de ani pentru Iasi si pentru intreaga regiune a Moldovei: au fost comunicate catre ofertantii participanti la licitatia pentru modernizarea Aeroportului rezultatele evaluarii si suntem la etapa in care putem anunta castigatorul licitatiei. Acesta este asocierea de firme Max Boegl, Vega ’93 si UTI, iar valoarea licitata este de aproximativ 31 milioane euro. Momentul de astazi este incununarea unui efort consistent pe care l-am inceput in urma cu noua luni, cand am venit in fruntea Consiliului Judetean, si respectarea unui angajament pe care mi l-am asumat in fata iesenilor si pentru care am primit increderea lor. Aceasta reusita nu ar fi fost posibila fara stradania si profesionalismul domnului Director Marius Bodea. Multumesc tuturor consilierilor judeteni pentru ca au votat proiectele care au vizat cel mai important obiectiv al Iasului. Le cer tutoror iesenilor sa aiba speranta si incredere in viitorul comunitatii noastre”, a declarat Cristian Adomnitei, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a adaugat ca in termen de 11 zile va fi semnat contractul cu asocierea castigatoare.

Totodata, Marius Bodea, Directorul Aeroportului Iasi, a oferit mai multe detalii privind modul de desfasurare a procesului de licitatie.

Citind raportul final al procedurii, intocmit de catre comisia de evaluare, pe care l-am aprobat, pot spune ca procesul de evaluare a ofertelor a fost impecabil derulat, cu studierea in amanunt a fiecarei pagini. Diferentierea a fost facuta de timpul cel mai scurt in care va fi oprit traficul aerian pe aeroport si implicit de pierderile financiare si de conexiune aeriana suferite de regie si de comunitatea ieseana. A fost practic o competitie a solutiilor tehnice”, a afirmat Marius Bodea.

Contractul prevede proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrarile vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.

     
Tag-uri: modernizare, aeroport, Iasi, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii