ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-11-2012, ora 13:08

Asociatia Salvati Copiii Iasi lanseaza campania Bun venit pe lume

Articol de Alexandra Stefanescu

Anual, pierdem, in medie, 1900 de copii mai mici de un an. Organizatia Salvati Copii lanseaza,astazi, la Iasi campania „Bun venit pe lume”. Pana in acest moment prin programul "Fiecare copil conteaza" Organizatia Salvati Copiii a donat echipamente medicale maternitatilor Cantacuzino din Bucuresti si maternitatii din Adjud (judetul Vrancea) in valoare de 172.500 de lei, iar in comunitatile in care s-a desfasurat programul in 2011 nu s-au mai inregistrat cazuri de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de un an.

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 de decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1850 in 2011, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9.4 la 1000 de copii nascuti vii in 2011 (conform Institutului National de Statistica). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi in tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principala a mortalitatii infantile sunt nasterile premature. Mortalitatea, precum si speranta de viata reflecta nivelul de trai si de educatie al unei populatii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei si al sanatatii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti. Parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la cinci ani, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania si sustinut de GSK Romania (GlaxoSmithKleine) si de Dettol, Reckitt Benckiser Romania – "Fiecare copil conteaza" - isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

Si tu poti scadea numarul copiilor care mor in Romania. Doneaza 2 euro trimitand un sms la 8864 pana la 31 decembrie. Fondurile obtinute vor fi folosite pentru dotarea cu echipamente medicale a 15 maternitati.

     
Tag-uri: campanie, lansare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii