A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720178460.4727.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iasi a incheiat cu succes proiectul „Clubul de vara”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-07-2014, ora 14:30

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iasi a incheiat cu succes proiectul „Clubul de vara”

Articol de Ana-Maria Onofrei

Timp de o luna, 22 de copii si tineri cu autism de la filiala A.N.C.A.A.R. au fost angrenati intr-o serie de activitati zilnice desfasurate la sediul filialei. In functie de preferintele si abilitatile fiecaruia, terapeutii asociatiei, impreuna cu o echipa de voluntari, au ales diferite activitati care au vizat in principal: dezvoltarea aptitudinilor, exersarea abilitatilor motrice (fine si grosiere), dezvoltarea vizualo-motrica si oral-motorie (terapia Sherbourne, jocuri, dans, etc.), exersarea abilitatilor de auto-ingrijire, angajarea in activitati si aplicarea activitatilor la situatiile de viata.

Activitatile desfasurate au avut in vedere si formarea conduitelor independente pentru integrarea in plan social, explorarea senzoriala si motrica a lumii inconjuratoare in vederea formarii noțiunilor de orientare, cunoastere si adaptare la mediul ambiant, jocuri deexersare a diferitelor tipuri de comunicare, cunoasterea mediului prin excursii alaturi de parinti si terapeuti.

„Fiindca perioada de derulare a proiectului este in vacanța scolara, toate activitațile au avut ca scop si relaxarea: la mare, unde 36 de copii, tineri si parinții acestora au fost timp de 5 zile in tabara de la Eforie Nord, prin sport: copiii au avut posibilitatea de a practica inotul prin programul saptamanal desfasurat la piscina Union, kinetoterapia si terapia senzoriala, in spațiului nostru nou amenajat”, a declarat Carmen Gherca, presedinta asociatiei.

In Iasi sunt peste 300 de copii cu autism aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Dintre ei, putini beneficiaza de terapii specifice, terapii care i-ar putea ajuta sa aiba o viata mai buna.

Foto: autismspeaks.org

     
Tag-uri: autism, proiect, vara
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii