A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734865533.8301.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Asociatia Mai Bine lanseaza proiectul Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-08-2013, ora 11:43

Asociatia Mai Bine lanseaza proiectul Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila

Articol de Madalina Irimia

Asociatia Mai Bine implementeaza proiectul Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila, cu o durata de doi ani, care raspunde nevoii de avansare teoretica si practica a principiilor sustenabilitatii la nivel individual si comunitar.

Proiectul are ca scop realizarea de instrumente educative si participative in sprijinul dezvoltarii comunitatilor urbane, urmand valorile traiului durabil, cu ajutorul transferului de cunostinte si expertiza de la partenerul elvetian cu experienta de durata in acest domeniu, Equiterre – partener pentru dezvoltare durabila. Un manual de dezvoltare durabila din perspectiva traiului urban, 10 ghiduri online, un kit de training si un curs pentru cel putin 100 de beneficiari din Romania pe aceeasi tematica sunt instrumente pedagogice care vor fi sustinute de o serie de demersuri participative, precum: intalniri consultative in cartiere iesene, sesiuni de informare despre gradini urbane si asociatii de sprijin al agriculturii taranesti, in vederea dezvoltarii a cate cel putin o initiativa din aceste doua practici.

Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila este un proiect care doreste sa avanseze demersurile de dezvoltare a actiunilor comunitare menite sa inverseze tendintele actuale – poluare, consum nesustenabil, lipsa actiunilor de cooperare - si sa promoveze un comportament responsabil fata de mediu si societate. Prin activitatile noastre dorim sa informam si sa sensibilizam comunitatea locala cu privire la necesitatea abordarii de noi mecanisme, precum gradinile urbane si initiativele ASAT (asociatii pentru sustinerea agriculturii taranesti). Cu aceste initiative inovative ne propunem sa implicam iesenii in mod activ in dezvoltarea spatiului urban, cu multiple beneficii asupra comunitatii si mediului – crearea de parteneriate intre cetateni, autoritati si institutii publice, colaborarea dintre consumatori si producatori locali, implicarea directa a indivizilor in realizarea de gradini in spatiul urban. Prin abordarea holistica a celor trei piloni ai dezvoltarii durabile – mediu, social si economic – Asociatia Mai Bine acorda o importanta deosebita activitatilor cu caracter integrator – incluziune sociala, democratie participativa, educatie pentru dezvoltare durabila, promovarea unei trai sustenabil, prosper si eco-eficient din punct de vedere economic. Astfel, propunem masuri si mecanisme prin care fiecare persoana poate contribui la o schimbare in mediul proxim – sustinerea producatorilor locali prin cumparaturi solidare si responsabile, implicarea in dezvoltarea gradinilor urbane, cu beneficii proprii si la nivel de comunitate”, afirma Anca Gheorghica, manager al proiectului.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din parte Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Va avea o durata de 24 de luni si un buget total de 66.993,00 CHF. Bugetul solicitat de la finantator este de 58.411,00 CHF (87,20%), restul de 12,80% reprezentand contributia Asociatiei Mai Bine.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii