A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720192691.6361.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Asistentii medicali ieseni se afirma in psihiatrie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-11-2012, ora 16:22

Asistentii medicali ieseni se afirma in psihiatrie

Articol de Alexandra Stefanescu

Aparut recent la Editura PIM, volumul „Sinteze de psihiatrie” constituie o premiera nationala in specialitate si este semnat de asistentii medicali Cristina Dodu si Carmen Bordianu, precum si de prof. dr. Calin Scripcaru de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola”.

Cartea abordeaza rolul asistentilor in echipa medicala, atributii specifice, precum si aspecte etice ale ingrijirii bolnavilor psihic. „Semiologie psihiatrica”, „Tipuri de medicamente utilizate in tratarea afectiunilor psihice si reactii adverse”, „Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor psihic”, „Reactii patologice”, „Tulburarile de tip nevrotic”, „Abordarea pacientului cu schizofrenie”, „Atitudinea cadrului medical fata de bolnavii cu tulburari psihice”, „Ingrijirea pacientilor dependenti de alcool”, „Ingrijirea pacientilor cu dementa”, „Psihoeducatie si consiliere” sunt doar cateva capitole in care autorii impartasesc din experienta acumulata in domeniu.

Cartea se adreseaza in special asistentilor din spitalele de psihiatrie. Este, practic, o sinteza a tot ce trebuie sa stie un asistent medical de psihiatrie legat de munca sa. Asistentul va sti cu ce se va confrunta, cum sa vina in sprijinul pacientului si a nevoilor acestuia. Cartea este usoara si, in acelasi timp, compacta, deoarece dorim ca asistentul medical sa fie cat mai bine pregatit, mai ales intr-un domeniu dificil cum este psihiatria. Este o premiera pentru asistentii medicali, nimeni dintre colegii nostri nu a scris, pana acum, pe psihiatrie. Am cautat sa luam esentialul din fiecare afectiune si sa impartasim experienta noastra colegilor care fie nu s-au confruntat cu anumite situatii, fie lucreaza in alte domenii. Domnul profesor Calin Scripcaru ne-a supervizat munca, a lucrat impreuna cu noi, iar experienta domniei sale a fost de un real folos la elaborarea cartii”, a declarat Carmen Bordianu, asistent medical la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola”.

Ma bucur ca acest volum are ca autori si doi asistenti medicali. Psihiatria este un domeniu cu totul aparte, atat din punct de vedere al cazuisticii de specialitate, cat si ca factor generator de presiune psihica asupra colegilor nostri. De asemenea, este o bucurie faptul ca autorii, prin munca lor, au gasit timp sa impartaseasca si altor asistenti medicali din experienta acumulata si ajutandu-i in pregatirea profesionala. Nu in ultimul rand, aparitia acestei carti la Iasi denota preocuparea colegilor pentru a deveni tot mai buni si, prin aceasta, de a ajuta pacientul”, a subliniat Liliana Pintilie, presedintele Filialei Iasi a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Asistentii medicali care doresc sa achizitioneze cartea le pot contacta pe Cristina Dodu si Carmen Bordianu.

Potrivit prevederilor Programului National de Educatie Medicala Continua al OAMGMAMR, pentru publicarea unei carti sau monografii de specialitate autorul primeste 50 de credite, iar coautorul 20 de credite.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii