ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

INFRACTIONAL
17-02-2012, ora 15:26

Aproape 5000 de tigari descoperite intr-un tren ruta Chisinau- Bucuresti

Articol de Madalina Irimia

Captura a fost facuta ieri, 16 februarie, in jurul orelor 22.30,in timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari. Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Fronterei Iasi - feroviar au solicitat inspectorilor vamali, efectuarea unui control amanuntit intr-un tren care circula pe ruta Chisinau-Bucuresti.

Tigaretele cu diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova, in numar de 4 960, au fost descoperite in cuseta de serviciu in spatele frigiderului, lipite cu banda adeziva.

Din primele verificari, politistii de frontiera au stabilit ca tigarile apartineau Lilianei R., in varsta de 42 ani, cu dubla cetatenie romana si Republica Moldova. Aceasta a marturisit ca a achizitionat tigarile din R. Moldova cu scopul de a le introduce ilegal in Romania si de a le comercializa in municipiul Bucuresti

Conform prevederilor legale in vigoare, inspectorii vamali au sanctionat-o contraventional pe Liliana R. cu amenda in valoare de 5.000 lei si au dispus ridicarea bunurilor in vederea confiscarii.

Un alt cetatean, de aceasta data de cetatenia romana, Constantin D. (43 de ani) a fost prins in aceeasi zi, in P.T.F. Albita in timp ce incerca sa introduca ilegal tigarete de apartenenta R. Moldova. Pentru ca aceasta a fost a doua abatere din ultimul an, aceasta s-a ales cu dosar penal.

Intreaga cantitate de bunuri accizabile a fost ridicata de lucratorii vamali in vederea confiscarii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii