ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2014, ora 09:40

ApaVital Iasi isi extinde activitatea in afara tarii

Articol de Madalina Irimia

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei si Presedintele Raionului Ungheni (Republica Moldova), Iurie TOMA, au semnat Memorandumul prin care ApaVital Iasi isi va extinde activitatea in Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc in localitatea Letcani. „Am semnat Acordul de colaborare intre Consiliul Judetean Iasi, Consiliul Local Raional Ungheni si Consiliul Local Ungheni. Intrand in Republica Moldova, ApaVital va deveni o companie ieseana cu activitate internationala. Concret, din comuna Prisacani vom subtraversa Prutul si vom ajunge in localitatea Macaresti din Raionul Ungheni. Primele actiuni vor consta in sprijinul acordat autoritatilor din Republica Moldova in ceea ce priveste scrierea si implementarea proiectelor europene, precum si livrarea de apa potabila in Ungheni”, a declarat Cristian Adomnitei.

Iurie Toma a precizat ca peste trei sferturi din populatia Raionului Ungheni nu are apa potabila. „Conform statisticilor, 78% din populatia raionului nu are apa potabila. Multi dintre locuitorii raionului au hepatita, tocmai din cauza calitatii apei. Prin urmare, in urma cu cateva luni am solicitat Consiliului Judetean Iasi sa incheiem acest Memorandum si sa avem apa potabila si pe celalalt mal al Prutului. Ne bucuram ca am semnat acest document si speram sa fie implementat cat mai rapid”, a afirmat Presedintele Raionului Ungheni.

     
Tag-uri: iasi, apavital, ungheni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii