ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-05-2013, ora 11:35

Apa potabila se distribuie cu program in zona Barnova

Articol de Alexandra Stefanescu

Odata cu incalzirea vremii, folosirea apei in alte scopuri decat cel menajer a dus la cresterea consumului peste capacitatea maxima instalata a sistemelor de alimentare. In aceste conditii, ApaVital se afla in imposibilitatea de a asigura un nivel minim de apa in rezervoarele ce alimenteaza zona Barnova, care sa permita functionarea in regim normal a capacitatilor de pompare.

Astfel, incepand de joi 9 mai 2013 apa potabila va fi furnizata dupa program, zilnic in intervalele orare estimate 05.00 – 10.00 si 17.00 – 22.00, catre utilizatorii din Soseaua Iasi – Barnova, localitatile Barnova, Pietrarie, Todirel, Cercu si Paun. Programul cu restrictii se va mentine pe toata perioada cu temperaturi ridicate.

Decizia trecerii la un program de furnizare a apei are la baza dorinta de reducere la minimum a numarului de gospodarii afectate, precum si evitarea distrugerii echipamentelor de alimentare cu apa (pompe, motoare, hidrofoare), ceea ce ar fi dus la aparitia de avarii si ar fi facut imposibila inmagazinarea apei in rezervoarele care deservesc locuitorii din zona Barnova. In functie de evolutia starii vremii (pe timp ploios consumul scade), furnizarea apei potabile se poate realiza in mod continuu si pe timpul zilei.

ApaVital face un nou apel catre clienti, de a consuma apa rational, doar in scopuri strict menajere. In caz contrar, utilizatorii situati in zonele inalte sau la capetele de retea sunt in pericol de a nu beneficia de apa in timpul programului de furnizare, din cauza consumului exagerat, care determina epuizarea rapida a rezervelor de apa.

Foto: aradon.ro

     
Tag-uri: distribuire, apa, program, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii