A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865275.8384.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Anul viitor toate orasele din Judetul Iasi vor avea apa si canalizare la standarde europene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-04-2014, ora 17:09

Anul viitor toate orasele din Judetul Iasi vor avea apa si canalizare la standarde europene

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, a efectuat astazi o vizita de lucru la santierele ApaVital din judet. Acesta a verificat stadiul lucrarilor de modernizare a sistemelor de apa si canalizare din Podu Iloaiei, Targu Frumos si Harlau. Lucrarile care vor fi efectuate in cele trei orase au o valoare de peste 9 milioane de euro si fac parte dintr-un proiect co-finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial – Mediu (POS – Mediu I).

Lucrarile de la Podu Iloaiei, Targu Frumos si Harlau, ca si cele din Municipiul Iasi, sunt finantate prin Programul Operational Sectorial – Mediu, iar pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din restul judetului vom accesa aceeasi sursa de finantare. Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare in Judetul Iasi este proiectul prin care iesenii vor beneficia de apa si canalizare la standarde europene”, a declarat Cristian Adomnitei.

Lucrarile de la Podu Iloaiei

Dupa finalizarea lucrarilor din cadrul acestui proiect, un numar de aproximativ 375 de gospodarii vor beneficia de bransamente la reteaua de apa potabila, iar aproximativ 910 de gospodarii vor beneficia de serviciul de canalizare. Lucrarile cuprind extinderea si reabilitarea retelei de canalizare in Podu Iloaiei si Scobalteni cu o lungime de 13,3 km, aductiune apa in localitatea Scobalteni pe o lungime de 2,3 km, extinderea si reabilitarea retelei de apa in Podu Iloaiei si Scobalteni cu o lungime de 5,2 km, executia a doua statii de pompare apa potabila in Podu Iloaiei si Scobalteni si a 7 statii de pompare apa uzata, inclusiv extinderea conductelor de refulare aferente acestor statii cu o lungime de 2 km, construirea unui rezervor de capacitatea de 300 mc la Scobalteni, proiectarea detaliilor de executie aferente lucrarilor.

Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC Iasicon SA - Emit Ercole Marelli Impianti Tecnologici S.P.A., cu o valoare de contract acceptata de 14.683.353 lei. Data de incepere a contractului: 17 iunie 2013. Data de finalizare a contractului: 16 noiembrie 2014.

Lucrarile de la Targu Frumos

Dupa finalizarea lucrarilor din cadrul acestui proiect, un numar de aproximativ 315 de gospodarii vor beneficia de bransamente la reteaua de apa potabila, iar aproximativ 1.160 de gospodarii vor beneficia de serviciul de canalizare. Lucrarile cuprind extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare cu o lungime de 19 km, executia a 6 statii de pompare apa uzata, inclusiv a conductelor de refulare aferente acestor statii, extinderea magistralelor de apa cu aproximativ 3 km si a conductelor de distributie cu aproximativ 5 km, lucrari de reabilitare a retelei de apa existente pe aproximativ 3 km, proiectarea detaliilor de executie aferente lucrarilor.

Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC TMUCB SA si SC Conest SA, cu o valoare de contract acceptata de 18.317.642 lei. Data de incepere a contractului: 22 mai 2013. Data de finalizare a contractului: 21 mai 2015.

Lucrarile de la Harlau

Dupa finalizarea lucrarilor din cadrul acestui proiect, un numar de aproximativ 580 de gospodarii vor beneficia de serviciul de canalizare. Lucrarile de modernizare a sistemului de canalizare in Orasul Harlau (cu lungimea totala de 8.416 metri) cuprind: extinderea retelei de canalizare Harlau pentru conectare Parcovaci (cu o lungime de 848 metri); sistem nou de canalizare Parcovaci (cu o lungime de 6.403 metri); reabilitare colectoare vechi Harlau (pe o lungime de 1.165 metri); executia a 7 statii de pompare ape uzate si a 2.225 metri conducte de refulare aferente si executia a 580 racorduri de canalizare.

Lucrarile sunt efectuate de SC IASICON SA, cu o valoare de contract acceptata de 7.793.321 lei, fara TVA. Data de incepere a contractului: 23 mai 2013. Data de finalizare a contractului: 22 august 2015.

POS Mediu II

Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate intre anii 2015 - 2020. Beneficiari vor fi aglomerarile urbane din Judetul Iasi care se incadreaza in urmatoarele conditii: distanta dintre localitati este mai mica de 200 metri sau au o populatie mai mare de 2.000 de locuitori. Lista scurta a investitiilor preconizate a fi cuprinse in acest program cuprinde un numar de 27 de aglomerari urbane din Judetul Iasi, care vor beneficia in principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni, constructia de rezervoare, realizarea de retele de canalizare sau constructia de statii de epurare. Suma estimata a fi acordata Judetului Iasi in cadrul POS MEDIU II este de 200 milioane de euro.

     
Tag-uri: santiere, Apavital, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii