A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866051.4371.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Angajatul unei banci a oprit o batrana sa trimita bani unui avocat fals
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-05-2013, ora 11:20

Angajatul unei banci a oprit o batrana sa trimita bani unui avocat fals

Articol de Alexandra Stefanescu

Un angajat al unei banci i-a explicat unei pensionare ca este posibil sa fie victima unei inselaciuni. Femeia, care urma instructiunile infractorilor, intentiona sa mai faca si alte transferuri bancare.

In dupa-amiaza zilei de 23 mai, Politia Municipiului Pascani a fost anuntata de o batrana de 72 de ani, din localitate, despre faptul ca in cursul aceleiasi zile a fost inselata cu suma de 20.000 lei de un avocat fals care i-a cerut la telefon sa transfere banii intr-un cont prin Western Union.

Verificarile efectuate de politisti au stabilit faptul ca intre orele 09.00 si 13.00, victima a avut mai multe discutii telefonice cu 3 persoane, una de sex feminin si doua de sex masculin, care i-au solicitat bani sub pretextul unui accident provocat de fiica sa din Italia. Urmand instructiunile telefonice ale escrocilor a depus succesiv la doua unitati bancare si o casa de schimb valutar suma de 20000 lei. Victima urma sa mai depuna alti 11.000 lei si 600 euro prin intermediul altei unitati bancare, dar a fost oprita de angajatul bancii de la ghiseu care i-a explicat ca este posibil ca totul sa fie o pacaleala si sa piarda banii. Ulterior a aflat ca fiica sa nu a fost implicata in niciun accident rutier. Recomandam mare atentie la situatiile in care ni se prezinta telefonic cazuri grave, iar apoi ni se solicita sume importante de bani. Nu acceptati sa depuneti in conturi sau sa inmanati unor persoane necunoscute bani sau obiecte de valoare. Indiferent cat este de urgenta este situatia prezentata, actionati calm si nu va lasati influentat de presiunea venita din partea celui care va solicita acest lucru. Infractorii care incearca sa pacaleasca oamenii actioneaza prezentand astfel de povesti si ii fac pe acestia sa creada ca s-a intamplat ceva grav, sperand ca vor pica in plasa lor”, a anuntat IPJ Iasi.

Un alt mesaj al politistilor este adresat reprezentantilor unitatilor bancare, intrucat in majoritatea cazurilor de acest gen, infractorii solicita victimelor, persoane in varsta, sa depuna intr-un anumit cont suma de bani „necesara”. Este important ca angajatii bancilor sa fie instruiti ca atunci cand observa potentiale situatii de risc pentru batrani, in limita regulamentelor proprii si al pastrarii confidentialitatii, sa intervina pentru a cere/oferi clarificari si lamuriri si in acest fel sa se evite o tranzactie care sa conduca la prejudicierea clientului.

Foto: rtv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii