A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662136.7595.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ancheta la RATP Iasi dupa ce jumatate de milion de lei a disparut din incasarile unitatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-11-2015, ora 11:42

Ancheta la RATP Iasi dupa ce jumatate de milion de lei a disparut din incasarile unitatii

Articol de Madalina Irimia
Ancheta de proportii la regia de transport din Iasi. Nu mai putin de cinci sute de mii de lei au disparut din visteria unitatii aflata in subordinea Primariei iesene. Vinovata, spun sefii regiei, ar fi o casiera care ar fi furat banii de-a lungul timpului. Femeia a ramas fara loc de munca, iar sefii ei au facut plangere la Parchet.

Potrivit digi24.ro, conducerea Regiei de Transport a constatat la finalul saptamanii trecute ca din casierie lipsesc bani. La un inventar al incasarilor din bilete a rezultat o lipsa in gestiune de 500.000 de lei. Atunci, atentia sefilor din Regie s-a indreptat asupra casierului principal, care si-a recunoscut vina si a ramas deja fara loc de munca.

Din discutiile pe care le-am avut eu personal cu dumneaei, mi-a spus ca a luat acasa o parte din bilete si i le-a furat cineva. Teoretic, ei ii lipseste, dupa foaie, doar din septembrie anul acesta. Nu e adevarat deoarece aceste evidente primare nu au fost tinute corespunzator,” a declarat Maricel Gherca, director RATP Iasi.

Despre prejudiciul de la Regia din subordine a aflat si primarul interimar al municipiului Iasi. Mihai Chirica spune ca fosta casiera nu numai ca a furat bilete ci a falsificat si borderourile cu incasari.

Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi: ”pe filiera casierie - incasari tonete se sustrageau sume de bani, iar primul indiciu a fost chiar inventarul pe care l-am facut. S-a descoperit ca una dintre casierele centrale sustragea bani modificand procese verbale de varsamant.”

Societatea de transport public a Primariei iesene se afla in pragul falimentului. Consilierii spun ca in aceasta situatie s-a ajuns din cauza managementului defectuos.

”La momentul declararii insolventei, RATP-ul avea la bugetul statului o datorie de peste 140 de milioane de lei, ceea ce inseamna foarte mult si nu cred ca cineva ar putea sa mai gaseasca o solutie pentru salvarea ei,” sustine Marius Danga, consilier local al municipiului Iasi.

Iesenii sunt nemultumiti de felul in care regia ieseana deserveste populatia.

”E dezastru, dar ce putem face noi? Ce putere avem noi sa facem?”

”Vin cu intarziere. Sunt aglomerate. Astea sunt conditiile la noi, in tara noastra.”

Prejudiciul estimat la Regia de Transport este de cinci sute de mii de lei. sefii Regiei iesene au depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi. Procurorii vor fi cei care vor declansa cercetarile si vor studia imaginile de pe camerele de suparaveghere din gheretele vanzatorilor pentru a-i depista pe eventualii complici ai casierei.
     
Tag-uri: ancheta, ratp, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii