ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-12-2014, ora 09:36

Ancheta in campusul "Tudor Vladimirescu". 300 de studenti au fost inscrisi, fara sa stie, la un medic de familie

Articol de Cristian Amariei
Ancheta in campusul studentesc Tudor Vladimirescu din Iasi, dupa ce 300 de studenti au fost inscrisi, fara sa stie, la un medic de familie, de catre presedintele caminului in care locuiesc. Cand au descoperit situatia, tinerii au depus plangere la directia de servicii studentesti si au sesizat Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi.

Totul s-a intamplat in urma cu doua luni, cand studentii au completat actele pentru cazarea in caminul T19 din campusul Tudor Vladimirescu. Dintre cei aproximativ 400 de studenti cazati aici, mai bine de trei sferturi au semnat, fara sa stie, documentul prin care se inscriu la un medic de familie.

"Mi se pare, sincer, un abuz pentru ca noi nu am fost anuntati: vedeti ca semnati pentru treaba aia. Pur si simplu ni s-a dat un morman de hartii, vreo zece hartii, cred, printre care s-a mai intamplat sa ne faca si card la o anumita banca fara sa stim."

"Nu mi se pare normal. Am fost informati ca am putea alege un medic de familie. Am zis clar ca nu caut medic de familie si, totusi, a aparut semnatura mea pe acea cerere. De unde si pana unde, nu am idee."

"In cadrul actelor de la cazare si nu am stiut ca semnam pentru asa ceva."

Conducerea Directiei de Servicii Studentesti a inceput o ancheta. Principalul responsabil pentru situatia creata este considerat presedintele caminului.

"Vom lua masurile administrative impotriva presedintelui de camin. Ancheta, sa vedem cum s-a desfasurat. Administratia de ce nu ne-a sesizat de cele intamplate, dar cred ca este un abuz de incredere," a declarat Bogdan Budeanu, seful Directiei de Servicii Studentesti "Tudor Vladimirescu".

Studentul responsabil ar putea fi transferat in alt camin, iar medicul de familie la care au fost inregistrati studentii a intrat in atentia Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Robert Danca, presedintele CJAS Iasi: "Daca se va constata ca i-a transferat abuziv, fara acordul dumnealor, vor fi aplicate sanctiunile contractuale care pot duce si pana la rezilierea contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate si, dupa caz, poate fi obiectul unor cercetari legate de fals."

Medicul implicat in acest caz nu vrut sa comenteze situatia.

Sursa: digi24.ro
Foto: infoapollonia.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii