A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719987436.3131.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Amenzi usturatoare pentru vinul Codrut care nu corespunde standardelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-02-2013, ora 17:11

Amenzi usturatoare pentru vinul Codrut care nu corespunde standardelor

Articol de Diana Dumitriu

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi a desfasurat, in perioada 21 ianuarie – 15 februarie, o tematica proprie de control privind verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale la comercializarea si etichetarea vinurilor.

Controlul a urmarit, in principal, calitatea produselor comercializate; modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare ale produselor comercializate; modul de indicare a preturilor; legalitatea functionarii operatorilor economici.

In baza acestei tematici au fost efectuate 25 actiuni de control, fiind aplicate 5 amenzi contraventionale in valoare totala de 8.000 lei.

Principalele abateri constatate se refera la: comercializarea de vin neconform (Vinul de masa demisec “Codrut”); produse comercializate fara etichete cu elemente de identificare si caracterizare; neafisarea pretului pe unitatea de masura; vanzarea bauturilor alcoolice la pahar in conditiile lipsei autorizatiei in acest sens.

Cea mai mare amenda este in cuantum de 4.000 lei, fiind aplicata unui depozit de bauturi alcoolice situat in Iasi, bdul Poitiers. Controlul la acest distribuitor s-a facut in colaborare cu reprezentantul Laboratorului LAREX, iar in urma prelevarii de probe si a expertizarii realizate de acest laborator, s-a constatat faptul ca un lot din Vinul de masa demisec “Codrut”, imbuteliat de o societate din judetul Vaslui nu corespunde la parametrul zaharuri totale (g/l), fiind determinat 0,79, in loc de 4,01-12, cat prevede legislatia specifica. In prezent, controlul este extins si la producator, prin intermediul C.J.P.C. Vaslui, in vederea retragerii de pe piata a lotului neconform”, a spus Marian Grigoras, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Iasi.

Foto: wellheeledblog.com

     
Tag-uri: amenzi, vin, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii