A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835103.7625.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Amenzi pentru nesortarea gunoiului. Un nou regulament prevede sanctiuni intre 100 si 300 de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-01-2015, ora 11:37

Amenzi pentru nesortarea gunoiului. Un nou regulament prevede sanctiuni intre 100 si 300 de lei

Articol de Cristian Amariei
Iasul va avea un nou regulament de salubrizare care implica amenzi pentru iesenii care nu-l respecta. Concret, cei prinsi ca arunca tot gunoiul intr-o singura pubela, in loc sa-l separe si sa puna fiecare tip de deseuri in containerele destinate reciclarii plasticului, sticlei si hartiei, vor fi trasi la raspundere. Sanctiunile pornesc de la 100 de lei.

Locuitorii Iasiului care arunca gunoiul la intamplare vor fi amendati odata cu intrarea in vigoare a noului regulament de salubrizare. Proiectul a fost lansat in dezbatere publica, este postat si pe internet, pe site-ul primariei, si va fi suspus aprobarii la prima sedinta de consiliu local din luna februarie.

Concret, orice iesean care va fi prins ca arunca un recipient din plastic, de exemplu, intr-un alt container decat cel distinct inscriptionat pentru plastic, va plati o amenda de minim 100 de lei, dar care poate ajunge si pana la 300 de lei. Locuitorii din Iasi spun ca sunt de acord cu sanctiunile anuntate.

”Foarte bine, sa se prevada amenzi foarte dure, ca asa e corect.”

” Sa puna containere speciale si pentru sticla, de exemplu, ca si sticla o arunca langa peturi si hartie, cum se face in tarile civilizate, hartia de-o parte, pet-ul de-o parte.”

Persoanele care nu au, insa, in zona in care locuiesc containere care sa le permita selectarea deseurilor, nu vor fi sanctionate.

Ana-Maria Schiopu, seful Biroului de managment al mediului in cadrul Salubris S.A.: ”Regulamentul de salubritate prevede, in primul rand, o atentie deosebita acordata colectarii selective a deseurilor. Este si un plan de amenzi, iar cel care pune in practica acest plan este primaria municipiului Iasi, deci consiliul local, impreuna cu politia locala.”

Reprezentantii Salubris s-au angajat ca, pana la sfarsitul anului, sa modernizeze statiile de colectare a gunoiului din oras, sa cumpere masini noi si sa schimbe pubelele din cartiere.

Sursa: digi24.ro
Foto: zf.ro
     
Tag-uri: iasi, amenzi, sortare, gunoi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii