A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719989125.3722.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Amenzi de 60.000 de lei date de Protectia Consumatorilor comerciantilor stradali
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-10-2012, ora 15:32

Amenzi de 60.000 de lei date de Protectia Consumatorilor comerciantilor stradali

Articol de Diana Dumitriu

Angajatii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord Est au efectuat in aceste zile activitati de consiliere a operatorilor economici care au fost autorizati sa desfasoare activitati specifice pe perioada sarbatorilor, fiind consiliati peste 100 de comercianti. Alti 20 de comercianti au fost mai putin norocosi si s-au ales cu amenzi. Valoarea amenzilor este de aproape 60.000 de lei

Avand in vedere numarul mare de comercianti prezenti in aceasta perioada in orasul nostru, institutia a acordat o atentie deosebita controalelor legate de Sarbatorile Iasului. In zilele de 12 si 13 octombrie au fost aplicate 20 de amenzi contraventionale in valoare totala de 5.900 lei si un numar de 12 avertismente”, spune Marian Grigoras - Comisar Sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatrolor Regiunea Nord Est (Iasi).

In ceea ce priveste operatorii economici care prestau servicii de alimentatie publica abaterile constatate se refera la lipsa informarii consumatorilor privind preturile produselor, deficiente in ceea ce priveste gramajul portiilor oferite si lipsa documentelor de provenienta a materiei prime folosite.

Referitor la textilele controlate au fost constatate abateri privind indicarea modului de intretinere a produselor, lipsa informarii consumatorilor in legatura cu elementele de identificare si caracterizare ale produsului (denumire, marime, model etc.), nerespectarea normelor privind denumirea si marcarea compozitiei fibroase. Produsele constatate cu deficiente au fost oprite temporar de la comercializare.

Actiunile de control continua si astazi, 14 octombrie, prin 6 comisari, respectiv prin 3 echipe de control.

Foto: doxologia.ro

     
Tag-uri: Comercianti, Iasi, amenzi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii