A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720191931.3205.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ambasadorul SUA in Romania: “EUCOM doneaza 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi”(VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-11-2012, ora 15:57

Ambasadorul SUA in Romania: “EUCOM doneaza 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi”(VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, a vizitat astazi Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, ocazie cu care a anuntat donarea sumei de 300.000 de dolari de catre Comandamentul Fortelor Armate ale SUA in Europa (EUCOM), pentru renovarea unui etaj al spitalului.

Acest proiect, finantat de EUCOM, va include reconditionarea zidurilor, podelelor, ferestrelor si a sistemului electric de la etajul 3 al Spitalului de Copii Sf Maria. Aceasta renovare va contribui la imbunatatirea serviciilor de sanatate oferite pentru copiii care traiesc in aceasta regiune a tarii.

Compania Colgate-Palmolive si Fundatia Scheherazade doneaza de asemena bani pentru renovarea Spitalului de Copii. In 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la imbunatatirea serviciilor de sanatate, care au inclus aceste doua proiecte si un sistem de tele-medicina pentru Ministerul Sanatatii, finantat de Agentia de Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA).

Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului “Nicolae Balcescu” din judetul Constanta, renovarea aripii unui spital din Harsova, finantarea Initiativei pentru Sanatatea Femeilor din Romania si un program de constientizare privind tuberculoza.

Astazi am avut o intrevedere cu Excelenta Sa Mark GITENSTEIN. Discutia a urmarit indeosebi componenta economica. Domnia sa m-a asigurat de sprijinul pentru atragerea de investitori americani in regiunea noastra. La Iasi exista un precedent de succes al unei investitii americane. Ma refer la fabrica de componente pentru motoare diesel Delphi care, in prezent, numara peste 2.000 de angajati si care, prin productia din ultimii ani, a salvat industria Iasului de la colaps in perioada de criza. Totodata, am tinut sa-l asigur pe domnul ambasador ca, pe langa investitiile masive in infrastructura pe care le-am demarat sau le vom demara in viitorul apropiat, transparenta in actul public, domnia legii, predictibilitatea si dialogul administratiei locale cu potentialii investitori reprezinta oferta noastra pentru mediul de afaceri”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii