ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-05-2014, ora 18:46

Ambasadorul Marocului vrea sa organizeze o misiune economica in Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Excelenta Sa, Faouz Al Achchabis, ambasadorul Regatului Maroc, s-a intalnit vineri, 9 mai, cu primarul Iasului, Gheorghe Nichita. In discutiile avute cu edilul-sef, Excelenta Sa a subliniat ca doreste intarirea cooperarilor in plan economic, adresand invitatia companiilor si societatilor de profil agricol din regiunea de nord-est sa participe anul viitor, in luna aprilie, la cel mai mare Targ agro-industrial din Maroc.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea organizarii unei misiuni economice in municipiul Iasi, in special pe domeniul farmaceutic, oportunitati de promovare turistica reciproca, dar si interesul pentru infratirea Iasului cu un oras marocan, in contextul in care deja capitalele celor doua tari vor semna un astfel de acord in luna iunie, Iasul avand un atu foarte important: este destinatia preferata pentru studii a studentilor marocani.

Primarul Gheorghe Nichita a adresat Excelentei Sale invitatia la Festivalul International al Educatiei in perioada 19 - 29 iunie 2014 si a asigurat-o de intreaga deschidere a municipiului Iasi pentru orice propunere de colaborare in viitor.

Propunerile Excelentei Sale ne onoreaza si vom consulta mediul de afaceri iesean si din regiunea de nord-est pentru a analiza posibilitatea de organiza impreuna misiunea economica initiata de Faouz Al Achchabis. Vom vedea mai departe si ce propuneri concrete de infratire vor sosi din partea comunitatilor Maroc, intentia noastra fiind ca Iasul sa incheie parteneriate concrete si sa fie bine cunoscut in cat mai multe tari si pe cat mai multe continente”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Pe parcursul sederii la Iasi, Faouz Al Achchabis a avut intalniri cu autoritati locale (Prefectul Judetului, Romeo Olteanu si primarul Municipiului Iasi) si cu mediul academic din cadrul UMF Iasi (rector, decani, studenti - la UMF Iasi studiaza 217 studenti marocani, Iasul fiind pe primul loc in Romania ca numar de studenti din Maroc).

Foto: lematin.ma

     
Tag-uri: ambasador, Maroc, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
adans,  10.05.2014 04:21

marocul mult , dar mult mai sarac ca noi ne invita la ce ?? , ce se mai ascunde iar in spate ?, sunt sigur ca e ceva , poate dna e interesat !!!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii