A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720211651.8282.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ambasadorul Frantei la Iasi: “Studentii sunt cei mai buni ambasadori ai unei tari”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-10-2012, ora 13:31

Ambasadorul Frantei la Iasi: “Studentii sunt cei mai buni ambasadori ai unei tari”

Articol de Diana Dumitriu

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Excelenta SA Philippe Gustin considera ca studentii sunt cei mai buni ambasadori ai unei tari ce isi pot valorifica cunostiintele dobintite atat in Romania cat si Franta. Aprecierea a fost facuta in timpul discursului sustinut de diplomatul francez la deschiderea ”Intalnirii Decanilor Facultatilor de Medicina Dentara din Tarile Francofone”.

Prezent la eveniment, primarul Gheorghe Nichita a tinut sa ii multumeasca pentru invitatie doamnei decan Norina Forna, o personalitate a medicinii iesene profund implicata in cresterea calitatii actului medical.

Ma bucur ca acest eveniment are loc intr-o perioada in care orasul nostru redevine o destinatie necesara pentru membrii comunitatii culturale, stiintifice, spirituale romanesti.

In urma cu o saptamana, am lansat la Primarie primul volum din seria de Scrieri a marelui om de cultura, deopotriva stralucit medic si profesor, Grigore T. Popa. Acum 80 de ani, in Aula Universitatii din Iasi, domnia sa identifica, ca unica salvare a prestigiului acestei urbe, rolul cultural dat de, citez: „multimea scolilor si de prezenta celei mai vechi Universitati romanesti”. Daca ai credinta, ai si idealuri, iar daca ai idealuri, vei avea si libertate. Idealul meu este ca Iasul sa devina un oras european pentru toti cetatenii sai”, a spus primarul.

Gheorghe Nichita a subliniat ca acum, mai mult ca oricand, comunitatea ieseana are nevoie de implicarea elitelor. Conform acestuia, Iasul are nevoie de experienta elitelor academice, de medicii de elita ai orasului, pentru a atinge un scop inalt, cel al modernizarii comunitatii, al desavarsirii spirituale, politice si sociale a vietii urbei noastre.

Scoala si oamenii scolii trebuiesc pusi in centrul natiunii, caci salvarea de aici va veni”, a spus Nichita citandu-l pe Grigore T. Popa.

Foto: mediafax.ro

     
Tag-uri: ambasador, Iasi, Franta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii