ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-01-2013, ora 14:47

Ambasadorul Bosniei-Herzegovina s-a intalnit cu primarul Gheorghe Nichita

Articol de Diana Dumitriu

La sediul Primariei Municipiului Iasi a avut loc o intrevedere, in cursul diminetii de astazi, intre Excelenta Sa Dusko Kovacevic, ambasadorul Bosniei-Herzegovina in Romania, si primarul Iasului, Gheorghe Nichita. Aceasta este prima vizita oficiala la Iasi a Excelentei Sale, care va include, pe langa intalnirea cu primarul Iasului, si intalniri cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Iasi si conducerea Universitatii „Al. I. Cuza”, in vederea identificarii de domenii de cooperare intre Bosnia Hertegovina si zona Iasi.

Diplomat de cariera, absolvent de Drept, Dusko Kovacevic a lucrat anterior in Ministerul de Externe al statului Bosnia-Herzegovina in calitate de consilier pe probleme de integrare si responsabil de cooperare internationala. Prioritatea declarata a mandatului sau este amplificarea gradului de colaborare si schimburi cu Romania. Este interesat de investitii romanesti in Bosnia si de expertiza in diverse domenii. A mai lucrat in Romania intre anii 2003-2007 la SECI Regional Center (organizatie de cooperare si combaterea criminalitatii in sud-estul Europei), amplasat in Palatul Parlamentului.

In cadrul discutiilor cu primarul Nichita, Excelenta Sa si-a exprimat dorinta de a initia schimburi culturale si economice cu Municipiul Iasi, schimburi de studenti, de bune practici in domeniul administrativ si, eventual, crearea unor contacte si schimburi directe cu orasul Banja Luka, oras de peste 200.000 locuitori, cu un profil universitar si cultural similar orasului Iasi. S-a vorbit si despre posibilitatea invitarii unor delegatii ortodoxe de a participa la Sarbatoarea Sf. Cuvioasei Parascheva, foarte cunoscuta de comunitatea majoritar ortodoxa din Bosnia-Herzegovina.

Excelenta Sa a precizat ca a fost foarte placut impresionat de orasul Iasi, ca isi doreste sa revina aici cat mai curand. In perioada imediat urmatoare, Excelenta Sa, impreuna cu reprezentantii municipalitatii iesene, vor lucra la identificarea domeniilor si modalitatilor celor mai potrivite pentru initierea unor cooperari durabile.

Foto: romaniancoins.org

     
Tag-uri: primarie, Iasi, ambasador
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii