A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720213349.6698.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au luat parte astazi la deschiderea noului an universitar al Universitatii de Arte ”George Enescu” Iasi (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-10-2012, ora 13:47

Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au luat parte astazi la deschiderea noului an universitar al Universitatii de Arte ”George Enescu” Iasi (VIDEO)

Articol de Diana Dumitriu

Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei au luat parte la festivitatea de deschidere a anului universitar 2012-2013 organizata de Universitatea de Arte. Cu acest prilej, Principele Radu a afirmat ca Universitatea de Arte ”George Enescu” duce povara grea a traditiei culturii si trecutului pentru ca ”nu exista nicio epoca a teatrului sau muzicii romanesti fara sa fi fost daltuita, sculptata, determinata de arta ieseana”.

Principele Radu a spus in discursul sau ca familia Regala are o legatura cu Iasiul care depaseste lumea spiritului si a subliniat totodata importanta profund identitara a natiunii noastre, despre care, din nefericire, vorbim din ce in ce mai putin..

Viata moderna a orasului Iasi a fost sculptata de trei suverani, de Alexandru Ioan I, de Carol I si de Ferdinand I. Oriunde va intoarceti in orasul nostru veti vedea urme ale trecerii lor. Nu exista nicio cladire si nicio institutie fundamentala a comunitatii care sa nu le poarte semnatura. Din orice domeniu, de la agricultura si administratie pana la muzica si stiinte. Acestea nu sunt argumente de ordin istoric sau cultural, ci pur si simplu de ordin identitar”, a spus Principele Radu.

Alteta Sa a afirmat totodata ca la Iasi s-a nascut prima institutie a spectacolului, aici a avut loc primul spectacol din Romania si tot de aici au pornit cele mai importante curente din arta moderna si cei mai importanti oameni care au slujit-o, de la primii corifei ai teatrului si muzicii romanesti pana la cei care astazi ocupa marele scene ale lumii, precum Nelly Miricioiu sau soprana Elena Mosuc.

Iasiul a fost nu numai o pepiniera, asa cum se spune adesea, dar si un deschizator de scoala si de epoci. Forta institutionala a Universitatii, de toate felurile, din toate domeniile, din Romania de azi nu sta doar in prezentul administrativ ci si in trecutul profesional, in constiinta de sine transmisa din generatie in generatie care face sa fie efectiv in procesul educational”, a mai spus Principele Radu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii