ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-06-2013, ora 16:50

Alteta Sa Printesa Muna Al-Hussein a Iordaniei se va intalni cu primarul Gheorghe Nichita

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 12-15 iunie se afla la Iasi, la invitatia Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi Alteta Sa Printesa Muna Al-Hussein. Alteta Sa va avea o intalnire cu primarul Gheorghe Nichita vineri, 14 iunie 2013, la ora 11.00, la sediul din Palatul Roznovanu.

Printesa Muna Al-Hussein (nascuta Antoinette Avril Gardiner 25 aprilie 1941) este mama regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. Pana la divortul din data de 21 decembrie 1971, a fost cea de-a doua sotie a Hussein, Regele Iordaniei. Este britanica prin nastere, dar in conformitate cu cultura islamica, a fost numita Muna Al-Hussein, la casatoria ei.

A frecventat Bourne School din Kuala Lumpur, care era administrata de Serviciul Educational pentru Familile Britanice. Gardiner l-a intalnit cu regele Iordaniei in timp ce lucra pe platoul de filmare al celebrului film „Lawrence al Arabiei”. Regele a permis trupelor de a lucra ca figuranti in acest film si ii vizita ocazional, pentru a monitoriza progresele inregistrate de productia lui.

Antoinette Gardiner s-a casatorit cu regele Hussein in Amman, Iordania, la 25 mai 1961. Ea s-a convertit la islam si a fost redenumit Muna Al-Hussein, la casatorie, si a primit titlul de Alteta Sa Regala Printesa Muna Al-Hussein la nasterea primului ei copil, la 30 ianuarie 1962. Impreuna au avut patru copii:

- Abdullah (nascut 1962, acum Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei), care are doi fii, Hussein si Hashem, si doua fiice, Iman si Salma

- Faisal (nascut 1963), care are un fiu, Omar, si trei fiice: Ayah, Aisha si Sara.

- Aisha (nascut 1968, geaman al Princess Zein), care are un fiu, Aoun, si o fiica, Muna.

- Zein (nascut 1968, geaman al Princess Aisha), care are un fiu, Jaafar, si o fiica, Jumana.

A divortat la 21 decembrie 1971. Dupa divort, ei i-a fost permis sa pastreze stilul de Alteta Regala si titlul de Printesa de Iordania. Ea continua sa lucreze si sa traiasca in Iordania.

In perioada 23-27 septembrie 2007, ASR Printesa Muna Al-Hussein, mama Regelui Abdullah II al Iordaniei, a efectuat o vizita in Romania, in calitate de presedinte al Consiliului Iordanian pentru Asistenta Medicala si patron al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Mediterana de Est, la invitatia Ministrului roman al sanatatii publice.

Pe parcursul vizitei, ASR Printesa Muna Al-Hussein a avut convorbiri cu reprezentanti ai autoritatilor romane, temele abordate vizand, in special, aspecte de cooperare bilaterala in domeniul de referinta.

Vizita a confirmat dorinta autoritatilor romane de a consolida bunele relatii cu Casa Regala Hasemita din Iordania, precum si vointa reciproca a celor doua tari de a dezvolta dialogul la nivelul institutiilor de resort, pe teme de cooperare bilaterala sectoriala.

ASR Printesa Muna Al-Hussein a mai vizitat Romania in octombrie 2011.

Foto: newshopper.sulekha.com

     
Tag-uri: printesa, primar, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii